Esports

El Barça va contractar detectius per espiar quatre vicepresidents

L'ordre es va fer sense el coneixement del president blaugrana

El FC Barcelona va contractar una agència de detectius perquè investiguessin quatre dels cinc vicepresidents del club i candidats a succeir Joan Laporta a la presidència blaugrana. La investigació, que es va fer l'abril passat, afecta Jaume Ferrer, Joan Boix, Joan Franquesa i Rafael Yuste. Alfons Godall, que tot i ser el preferit de Laporta va descarta presentar-se com a candidat per motius personals, és l'únic vicepresident que no ha estat investigat.

Segons informa aquest dijous El Periódico, el club va ordenar un informe sense coneixement de Joan Laporta. El diari també explica que diverses fonts apunten que l'ordre va sortir del director general del club, Joan Oliver.

L'objectiu de la investigació era saber si en la vida privada i professional hi havia algun aspecte conflictiu que es pogués utilitzar en contra seva durant el procés electoral. Es dóna la circumstància que un dels quatre vicepresidents va acceptar que se l'investigués, però la resta van ser espiats sense saber-ho.

L'empresa de detectius que es va fer càrrec de la investigació va ser l'agència Método 3 i va rebre l'ordre d'elaborar el que es coneix com a auditoria d'alt risc.

La polèmica interna va esclatar quan un dels vicepresidents investigats va descobrir que estava sent espiat i ho va fer saber a la resta. Quan els afectats van demanar explicacions a Laporta, aquest es va mostrar sorprès i va assegurar no saber-ne res. De moment, els quatre afectats no han emprès accions legals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.