"A ells se'ls farà molt llarg"

Entrevista a Abelardo Fernández, exjugador del Barça, que va ser part activa en l'última remuntada contra el Chelsea a Stamford Bridge

Abelardo va ser part activa en l'última remuntada. Titular en la desfeta a Stamford Bridge en l'anada (3-1), en la tornada va entrar just per jugar la pròrroga. "Van Gaal volia que aprofités la meva alçada en els córners", recorda. Diu que dimecres, a l'Inter se li farà llarg el partit.

Que recorda d'aquella eliminatòria?

Que la gent tenia molta confiança que la superaríem. Vam fer un partit horrible en l'anada, però l'equip estava en un gran moment tant en la lliga com en la Champions. Teníem la certesa que estaríem en les semifinals. Mai vam perdre la fe.

Va entrar just després que Rivaldo fallés un penal que hauria estalviat jugar la pròrroga...
És cert. No ho recordava. A la banqueta ens vam desesperar. Va ser una nit molt intensa. Van Gaal em va dir que aprofités els córners. Els teníem tancats en l'àrea pròpia i el gol era qüestió de temps. Rivo i Kluivert van sentenciar.

El públic va ser decisiu?
En partits així, el necessites més que mai. A més, el rival nota la pressió. L'Inter té molta experiència, un molt bon equip i un gran tècnic, però estic segur que el partit se li farà molt llarg. El Barça no deixarà d'atacar.

Aquell dia, Figo i Guardiola eren al camp i Mourinho a la banqueta. Com canvien les coses, oi?
Tothom segueix la seva trajectòria, però tens raó. Veient el partit per la televisió ho vaig pensar. Mourinho és un gran tècnic, però el que ha fet Guardiola és espectacular. Aquest Barça fa el millor futbol del continent. És un goig veure'l jugar, i l'Inter ho sap. En l'anada, van jugar les seves cartes. I amb menys qualitat que el Barça no es pot dir que no fos justa la seva victòria.

També hi va haver l'àrbitre...
Aquí no m'hi poso. És just dir que no va tenir el seu millor dia, però aquestes coses també passen. Si el Barça s'abstreu de tot, té moltes possibilitats de passar l'eliminatòria. Juga a casa i el partit, malgrat que serà dur, es pot remuntar. L'Inter segur que no està tranquil.

Quin és el seu pronòstic?
Estic convençut que acabarà passant el Barça. Tot i això, serà un partit en què s'haurà d'aplicar moltíssim. L'Inter, amb espais, et fa molt de mal. El Barça, malgrat que no va tenir el seu millor dia a Milà, el va acabar tancant a l'àrea. Els últims 20 o 25 minuts del Barça van ser fantàstics. Ha de mantenir el nivell de joc amb què va acabar el partit i ser efectiu de cara a porteria.

Ho patirà des de casa?
No, aniré a l'estadi. Comento els partits per al canal autonòmic asturià. He d'admetre que em fa molta il·lusió tornar a veure el Camp Nou en la seva màxima expressió. Serà una nit màgica.