Esports

Guardiola: “Són dos punts perduts”

Guardiola valora de manera molt diferent l’empat d’ahir i l’aconseguit fa dues setmanes a Mestalla · Abidal pot ser baixa per a Kazan

Una errada monumental en el descompte i dos punts importants que es van quedar al Reyno de Navarra quan ningú s’ho imaginava. És l’alt preu pagat per culpa d’una imperdonable manca d’atenció d’un central amb l’experiència de Rafa Márquez. Una maleïda badada en el moment més inoportú, quan ja no hi havia temps per a la reacció. Els blaugranes es van quedar glaçats quan precisament les maletes estan preparades per viatjar cap a un escenari encara més gèlid, el que els espera a Kazan.

És evident que en ple debat sobre la renovació del contracte de Márquez, que el club vol ampliar a dues temporades més, taques com la d’ahir, que no és l’única en els darrers compromisos, com va passar contra el Rubin, no ajuden a escampar els dubtes. Sense recelar del seu compromís, el mexicà no té ara per ara la solvència del passat. Ell mateix admet que s’ha de posar les piles, encara que en el seu desgreuge s’hauria de tenir en compte la lesió que li va impedir fer la pretemporada amb normalitat. Aquest entrebanc possiblement li està passant factura a l’hora d’agafar el ritme.

No es podia imaginar Pep Guardiola que la seva decisió de substituir Txigrinski per Márquez acabaria tenint tanta transcendència al marcador. L’amenaça d’una segona targeta al rus, que per altra banda s’havia mostrat vulnerable, i la intenció de donar-li minuts al mexicà, que en principi haurà de ser titular a Kazan, van suscitar un canvi tan natural com decisiu, tot i que, com era d’esperar, el tècnic blaugrana va defensar el seu jugador.

“Márquez ha anat bé amb Camuñas, però és al final i vas al límit. Ell pensava que hi arribava, però són coses que passen al futbol. Sap greu, però passa”, va ser la justificació d’un Guardiola que valorava de forma molt diferent aquest punt de Pamplona i el que es va aconseguir en l’anterior sortida a Mestalla. Si a València l’empat es va donar per bo, ahir, segons el tècnic de Santpedor, “no hem guanyat un punt sinó que n’hem perdut dos”.
Guardiola, de tota manera, té clar que la decepció serà passatgera: “No ens ha d’afectar per al pròxim partit. No ens afectarà. Potser ens han faltat o sobrat uns minuts, però en general estic satisfet i no tinc res a retreure a l’equip. Em quedo amb la sensació que hem fet un molt bon partit”.

Xavi no podia dissimular que l’1-1 li va deixar “molt mal gust de boca. Ha estat una llàstima, teníem els tres punts i una jugada desgraciada per part nostra ens en ha costat dos. Hem perdut dos punts de forma injusta perquè l’equip ha fet un partit amb molt d’ofici; podíem haver guanyat 0-2 o 0-3”.

L’autogol final de Piqué no va ser l’única mala notícia per als blaugranes en abandonar el Reyno de Navarra. Abidal va patir una lesió al colze dret que no pinta gaire bé, tot i que en una primera exploració es va descartar la fractura. Avui se li faran radiografies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.