Esports

Contra eufòria, ambició

La plantilla del Barça exigeix no parlar més del clàssic i se centra a “guanyar quatre o cinc partits per sumar tres títols"

El 2-6 al Bernabéu és meravellós, extraordinari, esplèndid, fantàstic, històric, antològic i tots els epítets que es vulguin afegir, però el futur del Barça pot ser igual o millor. Aquesta és la consigna que va ressonar ahir als vestidors de Can Barça. La plantilla de Pep Guardiola va assegurar que ja té al bagul dels records la recent proesa contra el Madrid i que no la facturarà com a equipatge en el viatge que el durà avui a Londres. Que tota l’eufòria es quedi a Canaletes o a l’aeroport, que l’equip només carregarà cap a la capital anglesa ambició.

“Sisplau, no em pregunteu més pel clàssic. Ja és passat. No ens beneficia en res parlar d’això”, va intervenir ahir Gerard Piqué. “Si no tirem endavant l’eliminatòria contra el Chelsea, el que vam fer dissabte no es recordarà tant”, va argumentar el defensa. En altres paraules: el que donarà veritable valor al 2-6 són els títols. El que queda per fer és més important que el que ja s’ha fet. “El partit del Bernabéu ens va servir per guanyar molta confiança, però hem de tirar endavant el triplet”, va remarcar.

Els càlculs de la glòria
El que a l’inici de la temporada –més ben dit, de totes les temporades– era una utopia ara s’ha convertit en un objectiu real. Fins al punt que els jugadors de Guardiola fan càlculs per sumar Lliga, Copa i Champions. “Ens queden quatre o cinc partits per guanyar tres títols. Si guanyem la semifinal contra el Chelsea, les dues finals que tindríem i un o dos partits de Lliga aconseguiríem el que ens hem estat treballant tant de temps”, va exposar Piqué.

La seva veu semblava ahir més la d’un home segur i convençut que la d’un jove somiatruites. “Ja portem gairebé un any junts en aquest equip i coneixem les lloances de la premsa. Cada setmana és el mateix, però nosaltres hem seguit igual. No ens costa baixar del núvol. Dissabte vam disfrutar molt la victòria, però ja ens hem entrenat focalitzats exclusivament en el Chelsea”, va assegurar. “Portem tota la temporada amb la mateixa idea. Sempre volem atacar i tenir la pilota. Dissabte no vam jugar per tapar boques”, va relativitzar el central, alhora que advertia que “cal mantenir els peus a terra, perquè ja hi ha hagut altres equips que havien de regnar durant anys i que se n’han anat en orris en poc temps”.

Centrats doncs a intentar classificar-se demà per a la final de la Champions a Roma, el Barça ja té visualitzat com serà el partit contra el Chelsea. “Hi haurà molts nervis, perquè ens hi va tot a tots dos. Al principi pressionaran molt i ens haurem de mantenir forts per aprofitar les nostres opcions. Hem de moure molt bé la pilota, com al Bernabéu”, va indicar, mentre mostrava la seva confiança en l’aportació de Cáceres com a substitut del sancionat Puyol. “Seria un error sortir a buscar l’empat. Al club tenim una cultura d’anar sempre a guanyar i més aquesta temporada”, va concloure. Valentia i ambició. Els millors antídots contra l’eufòria... i el Chelsea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.