Esports

L’Arsenal confia en la seva excel·lent ratxa a l’Emirates per remuntar l’1-0 amb què el visita el Manchester United

“És la nostra gran oportunitat”, admet Cesc

A tot o res. L’Arsenal està disposat a arriscar el que calgui per tal de guanyar-se el dret a disputar la seva segona final de la Champions en quatre anys –va perdre la del 2006 contra el Barça–. Per aconseguir-ho compta amb la insolència d’un equip jove i sense complexos que vol fer història, i sobretot amb el fortí de l’Emirates Stadium, un cau gairebé inexpugnable per als forasters. El repte, però, serà d’enorme complicació. No en va el rival serà el vigent campió, un Manchester United amb ofici, molt ben armat en totes les seves línies i que a més viatja amb un marcador interessant (1-0) en aquest tipus de competició.

“És el partit més gran de les nostres carreres”, considera Teo Walcott, una de les grans esperances dels gunners per abatre el United juntament amb un Cesc Fàbregas que firma les paraules del seu company: “És la nostra gran oportunitat. Som molt forts a casa, només hem de fer el nostre futbol i confiar que podem classificar-nos, perquè jo sé que sí que podem. Ens considerem prou bons, volem fer història”.

L’optimisme del migcampista d’Arenys de Mar està en part motivat per les excel·lents xifres de l’Arsenal a casa, on s’ha mantingut invicte en els últims 24 partits que hi ha disputat, concretament des de l’abril del 2004. I per si no n’hi hagués prou, des del passat 21 de desembre no ha encaixat cap gol a l’Emirates en cap de les competicions.

Arsène Wenger, que té el dubte d’un Van Persie que s’ha perdut els últims quatre partits per lesió, és dels que creuen que el United “va perdre a Old Trafford l’oportunitat de sentenciar l’eliminatòria i penso que ho pot pagar. Tinc confiança en el meu equip i a més juguem a casa, on tenim uns números magnífics”.

El Manchester, de tota manera, també té arguments per intimidar el seu rival. Ho demostren els 25 partits europeus que acumula sense perdre, 11 dels quals com a visitant.

Sense especulacions
Si bé és cert que els d’Alex Ferguson només han guanyat una vegada en les darreres 10 visites al camp de l’Arsenal, també s’ha de tenir en compte que qualsevol derrota per la mínima sempre que marquin un gol els classificaria per a la final i de retruc els donaria la possibilitat de convertir-se en el primer equip que revalida el títol des que existeix l’actual format de Champions.

Especular, però, no entra en els plans dels red devils. “Nosaltres donem el nostre millor nivell quan juguem un futbol veloç i ofensiu. No canviarem aquesta filosofa. Si juguem com a l’anada no tindrem problemes per passar”, assegura Ryan Giggs, que encara no ha oblidat la gran ocasió desaprofitada a Old Trafford per un United que va merèixer un marcador molt més favorable.

El gran duel, doncs, està servit a Londres, on precisament molts seguidors de l’Arsenal han expressat un clar desig a les webs dels diaris: que el Barça elimini el Chelsea. Reivindiquen el bon futbol, com el que exigeixen al seu equip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.