Esports

El DKV, a un sol pas de la gran final

'Play-off' semifinal de la lliga acb 2006-07

El DKV Joventut és a una sola victòria de classificar-se per a la gran final de la Lliga ACB i d’aconseguir el bitllet per a l’Eurolliga per segona temporada consecutiva, després que ahir va derrotar el Reial Madrid per 85-71 a Badalona en un enfrontament tens que es va decidir amb un parcial de 26-13 a l’últim quart, que va acabar amb 30 minuts d’equilibri. Ara la Penya domina la semifinal per 2-1 i demà (19.00 h, La 2), també a l’Olímpic, tindrà la primera i grandíssima oportunitat de sentenciar l’eliminatòria. I el DKV ho pot aconseguir, ja que, com ahir (11.858 espectadors), tornarà a tenir el suport majoritari i entusiasta de la seva afició.

L’únic punt negatiu del partit va ser la lesió de Rudy. L’escorta va topar de manera fortuïta amb Reyes després d’anotar un alley-hoop que significava el 76-62 per a la Penya a 3:25 minuts del final, es va desequilibrar i va caure a terra d’esquena. Rudy té un cop molt fort al maluc i a l’hora de tancar aquesta edició li estaven fent proves per saber l’abast de la lesió. Cal esperar que Rudy pugui jugar demà, però en cas contrari Aíto va dir que “no hem d’afegir dramatisme i haurem de jugar al límit, com sempre”.

Ahir, molt defensat, a Rudy li va costar anotar la primera cistella (36-34), però va acabar amb 16 punts, va donar set assistències i va ser el jugador més ben valorat del matx (20). Precisament, un triple de Rudy i un altre de Barton –va acabar amb gel a l’espatlla esquerra– van ser els que van obrir l’escletxa definitiva en el marcador (71-60) amb un 10-0. Bullock (7 p) va tornar a desaparèixer després d’haver-se despertat en el tercer quart i l’equip de Plaza no va trobar solucions ofensives.

Un altre cop la defensa
La Penya va tornar a destacar per la defensa, i si en els primers partits va deixar el Madrid en 72 i 69 punts, ahir el va tornar a deixar en 71 (només 13 a l’últim quart). També va ser clau en el triomf que, mentre que a la primera part els blancs van arrasar en rebots (12 a 24, amb 12 captures ofensives del Madrid per 6 dels catalans), al final el DKV es va recuperar i en va agafar 35 (15 en atac), pels 36 dels madridistes (també 15 d’ofensius).

Gaines va reaparèixer i va jugar 8:50 minuts (4 p i 2 r), i també va contribuir al joc espectacular de la Penya a l’últim quart, en el qual definitivament va trencar el Reial Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.