Esports

El Joventut cau a casa davant l'Unicaja Màlaga

Aíto García Reneses va tornar ahir a Badalona, ara dirigint l’Unicaja, i, com va passar a la primera volta a Màlaga, el mestre es va tornar a imposar al seu deixeble en el Joventut, Sito Alonso. O, dit d’una altra manera, els malaguenys van guanyar els verd-i-negres per 70-79 i els han pres el tercer lloc a la classificació de la Lliga ACB pel basket average.

Com no podia ser d’una altra manera, Aíto va ser rebut amb una gran ovació per part d’uns aficionats que es van posar dempeus per aplaudir el tècnic que va donar a la Penya cinc magnífiques temporades entre el 2003 i el 2008, una època en què l’equip verd-i-negre va coronar el seu bon joc amb sis títols. Aíto va saludar els seguidors de la Penya i va qualificar la rebuda de “fantàstica, sensacional”.

Quant al partit, la Penya va dominar el marcador durant molts minuts, amb una diferència màxima de 7 punts (32-25), però al final va acabar pagant el seu desastrós percentatge en triples, un 16%, amb una sèrie de 5 de 30 llançaments (1 de 9 de Mallet i 1 de 6 de Bogdanovic). L’altra clau del desenllaç del partit va ser l’encert de l’Unicaja des de 6,25 en els últims 4 minuts, quan va clavar 4 triples (dos de Haislip, fins llavors desaparegut, un de Cook i un altre de Welsch) i va obrir el forat definitiu (65-73).

L’últim quart va ser nefast per al Joventut, ja que a més d’estavellar-se contra la zona 3-2 de l’equip andalús, les seves defenses en zona 1-3-1 i en individual van encaixar en aquest període 29 punts.

A la Penya no li va servir de res el gran partit de Moïso (18 punts, 7 rebots i 4 esmaixades) ni els 13 punts i 7 assistències de Ricky Rubio. Coby Karl va estar bé en el seu debut a Badalona, mostrant-se molt actiu i amb detalls de qualitat, anotant 7 punts (5 de tirs lliures), agafant 5 rebots i forçant 4 faltes en 9 minuts i mig.

Els verd-i-negres, que portaven 10 triomfs en els últims 11 partits a l’ACB, van tenir bones opcions fins al tram final, però el desencert en el tir els va condemnar a seguir sense poder guanyar cap dels quatre equips ACB de l’Eurolliga. Als altres 13 rivals, això sí, la Penya els ha guanyat a tots.

En l’Unicaja, que portava 4 derrotes seguides a fora, van destacar l’ex-Penya Archibald (13 p i 8 r), Berni Rodríguez (14 p), Cook (13 p) i Jiménez (5 p i 7 r), encara que també va ser clau el despertar de Haislip en els moments decisius.
La nota negativa van ser les lesions de Norel en un turmell i de Cabezas als isquiotibials. Tots dos només van jugar 4 minuts.


 


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.