Esports

Un final sense treva

Després del descans, el Tour torna avui a l’activitat amb un programa fantàstic. A cinc dies de l’arribada a París tot està per decidir entre un ventall de sis corredors reagrupats en només 49 segons. Emoció assegurada, doncs, en les crucials etapes que avui i sobretot demà faran rodar el pilot per un bon grapat de temibles cims alpins i també en la crono de 53 km de dissabte que acabarà coronant el més fort de la cursa.

“Jo no recordo res d’igual ni quan era ciclista, és una cosa inèdita. No havia vist mai afrontar els Alps amb tanta igualtat”, assegura el pentacampió Bernard Hinault. I esclar, quan se li demana un favorit el Caiman no s’arrisca: “Mai no he fet pronòstics i menys en una situació com aquesta. És impossible saber qui guanyarà”.

Ocasió per als escaladors
Evans i Mentxov, tot i mostrar algun símptoma de feblesa en l’ascens al Prato Nevoso, segueixen encapçalant les apostes perquè són els millors contrarellotgistes entre els aspirants i es defensen bé a l’alta muntanya. Sastre, el seu company del CSC Franck Schleck, actual líder, i Berhnard Kohl són més escaladors i per tant tenen una gran ocasió per obtenir una bona renda als Alps. De tota manera, en el cas de Kohl, la revelació i favorit per alguns tècnics, com Eusebio Unzué, caldrà veure com reacciona davant la manca d’experiència en una tercera setmana de Tour, sempre clau.
El Tour 2008 apunta que es decidirà per pocs segons, com va passar l’any passat entre Contador i Evans, separats per només 23. Fins ara no hi ha hagut cap dominador clar, un referent capaç de trencar la cursa i centrar en exclusiva l’atenció de la resta com podia fer Armstrong. Això crea incertesa i deixa la prova molt oberta, cosa que per altra banda incrementarà l’espectacle als Alps.

Equips com el CSC, que té la doble carta de Schleck i Sastre, i el Gerolsteiner hauran de cremar les seves naus. Estan obligats a passar a l’acció per afrontar amb unes mínimes garanties la crono, encara que tenint en compte el poder intimidatori dels colossos muntanyencs que es trobaran, quan les cames comencen a acusar el desgast, és possible que més que grans atacs es vegi més d’un defalliment.

La Lombarde i la Bonette, el sostre del Tour amb 2.800 metres, són dos ports de categoria especial en el traçat d’avui, encara que el cim de l’últim és a 25 km de la meta. I demà la grossa, l’etapa reina amb final a L’Alpe d’Huez després d’haver passat pels no menys mítics Galibier i la Croix de Fer, també de categoria especial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.