Esports

Guardiola: "Queda cada vegada menys i cada victòria ens acosta més al títol"

El tècnic del Barça qualifica de "molt important" el derbi d'aquest dissabte al camp de l'Espanyol. És la primera visita dels blaugranes al nou estadi de Cornellà-El Prat

El tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha destacat aquest divendres la importància del derbi que el seu equip disputarà aquest dissabte a Cornellà-El Prat contra l'Espanyol, i malgrat advertir que "fer números és un error", ha assegurat que a aquestes altures de la temporada "cada victòria t'acosta més al títol".

Convençut que "el Reial Madrid no fallarà" i que "ningú no ens regalarà res", Guardiola ha qualificat de "molt important" el derbi d'aquest dissabte davant "un rival de molta entitat, molt intens, amb un gran entrenador i que ha sumat el vuitanta per cent dels seus punts al seu estadi".

Serà la primera visita del Barça a Cornellà, "un estadi meravellós", segons Guardiola, per enfrontar-se a un rival que en l'última temporada i mitja l'ha posat en dificultats. "Té un entrenador i diversos jugadors argentins, amb la qual cosa això suposa tenir un gran gen competitiu, ser un equip dur en el bon sentit de la paraula, i amb molt amor propi".

De fet, Guardiola ha recordat que per a l'Espanyol el derbi "és el partit de l'any, mentre que nosaltres en tenim molts".

Malgrat el record del que va passar en el derbi de la temporada 2006-07, quan un empat contra l'Espanyol va deixar el Barcelona gairebé sense opcions de guanyar la Lliga, Guardiola no tem que el rival ciutadà repeteixi el guió, perquè "les lligues no te les pren un altre equip, en tot cas, la perdríem nosaltres".

Guardiola, que ha assegurat que només pensa en el derbi malgrat que l'Inter ja és a tocar –"el de l'Espanyol és un partit massa important", ha dit–, ha demanat als seus jugadors que siguin capaços de "tenir continuïtat en el joc" i d'evitar els xocs. "Això depèn també del contrari, però com més ràpids estiguem, menys participació hi haurà de l'equip rival. Volem un alt ritme de joc en tots els sentits".

Quan falten sis jornades per al tancament del campionat, i amb un Reial Madrid resistent –"el fet més normal és que el Madrid guanyi tot el que li queda", ha assenyalat–, Guardiola ha insistit a reclamar un últim esforç als seus jugadors. "Saben que ja queda molt poc i que una relliscada seria molt perillosa. Però estan conscienciats i preparats per donar-lo tot en cada partit", ha dit l'entrenador del Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.