Esports

Precampanya en erupció

El vicepresident Ferrer desafia Laporta i fa un pols amb Godall en anunciar que es presentarà a les eleccions

Amb tot el Barça rebentant de felicitat, com si trepitgés la lluna, als despatxos del club s'ha iniciat el compte enrere per a les eleccions, que han de ser entre el 15 de març i el 15 de juny. Fa temps que les reunions i les intrigues s'han anat succeint a la junta directiva per fixar un candidat continuador, però fins ahir no hi va haver el primer posicionament en públic i es va evidenciar la divisió.

El vicepresident Jaume Ferrer va anunciar des de Catalunya Ràdio que es presentarà als comicis, desafiant així Joan Laporta i provocant un pols amb un altre vicepresident, Alfons Godall, l'aposta del president.

La doble via del continuisme, gestada des de fa força mesos i informada per l'AVUI el passat 9 d'octubre, va quedar d'aquesta manera oficialitzada. "Tinc il·lusió, convicció i ganes per presentar-me", va afirmar Ferrer, actual responsable de l'àrea de patrimoni i de la secció d'handbol, antic cap de l'àrea de màrqueting i media i anteriorment tresorer.

Ferrer va començar a treballar en una alternativa a la del sector més pròxim a Laporta al març i ho va anunciar davant la junta abans de vacances. El seu grup l'integren l'ara vicepresident institucional Albert Perrín, i els vocals Alfons Castro, Jacint Borràs, Josep Colomer, Jordi Torrent i M. Elena Fort.

Precisament són la majoria d'aquests noms el que provoca el primer desencontre del continuisme. Tot i el diàleg obert entre les dues vies, Godall no vol comptar amb la gent que arrossega Ferrer i aquest veu que amb Godall de cap de llista ell tampoc no seria el número 2. Igualment, el grup de Ferrer entén problemàtic seguir comptant amb el director corporatiu, Joan Oliver. Godall pensa almenys amb Xavier Sala i Martín, Magda Oranich i Josep Cubells de vicepresidents -és una incògnita el paper de l'actual vicepresident econòmic Joan Boix- i pretén formar un bloc molt cohesionat davant la mala experiència de les divisions a la directiva guanyadora el 2003.

Sigui com sigui, la distància entre Ferrer i Godall s'està fent cada vegada més gran i el consens ja es considera molt difícil. El pacte podria arribar si les enquestes internes que fan servir fessin inviable una victòria d'una de les dues candidatures i catapultessin un tercer candidat, previsiblement Sandro Rosell, que com Agustí Benedito i Jaume Guixà ha explicitat la intenció de presentar-se.

De moment, el principal rival per a les opcions de la junta és Rosell, i Laporta va aprofitar el dinar de Nadal amb la premsa per atacar-lo durament sense citar-lo. "No valen persones immadures, consentides i que no saben resistir en moments complicats i de màxima pressió. Potser valen per a altres àmbits de la vida, però per presidir el Barça, no". "Tampoc valen els que han fet proclames de dignitat democràtica", referint-se als que van marxar amb la moció de censura, a Ferran Soriano, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.