Esports

La premsa anglesa reacciona contra el gol d'Iniesta i l'actuació arbitral

Reflecteixen la decepció de l'entrenador i els jugadors del Chelsea per l'actuació arbitral

El gol del barcelonista Iniesta en el minut 93 del partit de tornada de la semifinal de la Lliga de Campions va arrencar de les mans el pas a la final al Chelsea, i les reaccions dels rotatius anglesos no han trigat a aparèixer.

Davant la inesperada derrota, després de quasi tot el partit guanyant, molts han optat per centrar-se en les reaccions dels jugadors anglesos després del partit, del qual va ser molt debatut el paper de l'àrbitre noruec Tom Henning.

The Sun i la BBC donen el protagonisme al jugador ivorià del Chelsea Didier Drogba, de qui es diu que va anar a increpar l'àrbitre tot just aquest va donar per acabat el partit, quan ja era al túnel de vestidors. Segons els diaris, alguns testimonis haurien afirmat que Drogba va donar un cop de puny a la paret mentre cridava a Henning que era "una vergonya" d'àrbitre.

Altres jugadors de l'equip, com ara el lateral portuguès José Bosingwa, en declaracions posteriors al partit, van declarar que no sabien si Henning era "un àrbitre o un lladre", ja que semblava un "àrbitre per encàrrec". Segons Bosingwa, "aquest àrbitre no hauria de tornar a xiular cap partit, el que va passar va ser una vergonya".

L'entrenador del Chelsea, Guus Hiddink, ha sortit en defensa dels seus jugadors. Ha assegurat que estava "molt decebut" pels "quatre penals" que, segons ell, l'àrbitre no va xiular. Tot i apostar per donar sempre el "benefici del dubte" als col·legiats, Hiddink no va poder-se estar de qualificar el partit d'"injustícia".

"No he vist una actuació pitjor d'un àrbitre en la meva carrera, però el futbol és així", assegura l'entrenador. Fent referència a l'estat d'ànim del seu equip, ha reconegut que el "sentiment general" era que els havien "robat" el partit.

Per justificar l'actuació de Drogba després del partit amb l'àrbitre, Hiddink va dir que "l'entén i el protegeix" ja que en justifica la reacció amb "l'adrenalina que es desprèn en un partit així". Per l'entrenador, l'important és "que no va travessar la línia, no ha pegat a ningú".

Hiddink no vol parlar de l'anomenada "teoria de la conspiració de la UEFA", segons la qual aquesta organització no voldria que la gran final europea tornés a disputar-se entre dos clubs britànics. El que sí que ha volgut deixar clar és que "no vull culpar el Barcelona de res. Les meves queixes són de l'àrbitre. Tot el meu respecte pel Barça, no tinc res en contra d'ells".

Menys crític amb l'actuació del col·legiat, The Guardian ha optat per lamentar la derrota amb un titular contundent: "Els cors del Chelsea, trencats per un gol molt molt tardà d'Iniesta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.