Esports

El Regal Barça venç l'Unicaja Màlaga (86-78) i passa a la final de la Lliga ACB

El Barça es jugarà el títol amb el Tau després de vèncer un Unicaja que va tenir un triple final de Cook per evitar la pròrroga i donar la sorpresa al Palau Blaugrana

Amb patiment, amb suspens, amb els nervis a flor de pell, al límit de la taquicàrdia, resant perquè no entrés el triple que va llançar Cook a l’últim segon del partit, i guanyant després amb autoritat l’Unicaja Màlaga a la pròrroga per 86-78. Així va aconseguir el Barça ahir al Palau Blaugrana el bitllet per a la gran final de la Lliga ACB.

El Barça, per ser campió d’una Lliga ACB que no s’endú des del 2004, haurà de superar l’escull del Tau en una sèrie –aquesta sí que ja serà al millor de cinc enfrontaments– en què l’equip de Dusko Ivanovic tindrà el factor pista a favor. Els dos primers partits es jugaran dijous (20.15 h, La 2) i dissabte (18.15 h, La 2) a Vitòria; el tercer es disputarà al Palau Blaugrana el dimarts dia 16 i el quart, si cal, també a la pista barcelonista dos dies després. Aquesta final, la tercera seguida que jugarà el Barça, serà la repetició de la que van jugar bascos i catalans la temporada passada, encara que cal esperar que el resultat sigui ben diferent, ja que llavors es va imposar el Tau per un contundent 3-0.

El Barça-Unicaja de la segona volta de la Lliga també va acabar amb triomf blaugrana a la pròrroga (95-94), amb tots els punts locals del temps suplementari (11) anotats per Navarro. Ahir el triomf català a la pròrroga va ser més clar, i l’escorta, amb un triple i un tir lliure, va obrir una petita escletxa (80-76) que ja va fer anar a remolc un Unicaja que es va quedar sense piles i que s’ho va jugar tot a la carta dels triples (3/21 en tot el partit), sense encert.

Nou d’onze triples
Abans, el Barça, amb 9/11 triples, repartits entre sis jugadors, havia assolit una màxima renda d’11 punts (40-29), que al descans van quedar en 7 (45-38). Un avantatge molt curt tot i el magnífic encert exterior, perquè els blaugranes van ser castigats amb 5 faltes més i l’Unicaja va anotar 14/15 tirs lliures, pels 4/6 dels barcelonistes.

El tercer quart va ser nefast per al Barça, que només va anotar un dels seus deu primers tirs. L’Unicaja va travar el joc, va portar el Barça al seu terreny i, de la mà d’Archibald, Cabezas i Gabriel, va capgirar el marcador (55-57). Grimau (12 punts), un dels destacats juntament amb Andersen (17 p i 8 r), Navarro (18 p), Fran Vázquez (6 p, 9 r i 3 taps) i Sada (5 p i 5 assistències), va fer, però, que el Barça recuperés el domini: 59-57.

L’últim quart va ser d’infart, amb molts nervis en els dos equips. L’Unicaja va tornar a posar-se al davant (67-68), però els rebots ofensius, Sada i Andersen van donar uns curts avantatges (70-68 i 72-70) al Barça que Ndong va neutralitzar. Després, una pèrdua de pilota de Navarro va donar una última opció als malaguenys, però Cook va fallar el triple. A la pròrroga, el Barça va sentenciar amb comoditat. La final entre els dos millors equips de l’ACB, la final esperada, està servida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.