Esports

Dos nous casos de dopatge

Jocs Olímpics

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha anunciat aquest divendres dos nous casos positius de dopatge durant els Jocs, que corresponen a l'esportista nord-coreà Kim Jong Su, a qui se li han retirar les dues medalles de plata i bronze en tir olímpic aconseguits a Pequín, i a la gimnasta vietnamita Thi Ngan Thuong Do.

Els dos atletes han sigut expulsats dels Jocs i seran les seves federacions internacionals les que hauran de posar-lo les sancions que creguin oportunes, segons ha ha explicat la directora de comunicació del COI, Giselle Davies.

Kim Jong Su va aconseguir una medalla de plata en 50 metres de pistola lliure , medalla que passa ara a l'atleta que havia quedat en tercera posició, el xinès Zongliang Tan, mentre que el bronze ha passat a mans del quart classificat, el rus Vladímir Isakov.

El bronze de Kim Jong Su en pistola 10 metres passa ara a mans del nord-americà Jason Turner.

La vietnamita Thi Ngan Thuong Do va consumir furosamida, un diurètic prohibit i utilitzat freqüentment per les dones en la premenstruació. A més, ha sigut la primera dona del Vietnam que participa en una prova individual olímpica va ocupar el lloc 59 en la fase de classificació del concurs múltiple femení de gimnàstica, en terra va ser la 82 i última i en salt, la 80 i també última.

Amb aquests ja són tres els casos de dopatge denunciats perl COI durant els Jocs de Pequín. El primer, el de la ciclista espanyola Maribel Moreno.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.