El protagonista

Bojan Krkic

Bojan es disfressa de passador

En set anys en les categories inferiors del Barça, Bojan Krkic va aconseguir més de 800 gols. Va pujar al primer equip amb l'etiqueta de 9 pur, i és en aquesta posició, lògicament, on se sent més còmode, trepitjant l'àrea i buscant la rematada final. Però Guardiola, que prefereix jugar amb un punta més corpulent –el fitxatge d'Ibrahimovic n'és un bon exemple– ja fa temps que intenta provar-lo en altres funcions, i ahir va ser caient a la banda i assistint els companys que va fer un dels millors partits que se li recorden amb el primer equip. Almenys, en la primera part, ja que en la segona, amb el resultat a favor, l'equip es va dosificar i ja no va atacar amb tanta intensitat. En el minut 9, va fallar una ocasió clara davant Aragoneses, però abans del descans es va rescabalar amb dues passades de gol magnífiques. En el 0-1 va fer una gran jugada per l'esquerra, va arribar a la línia de fons i va enviar la pilota cap enrere, entre un bosc de cames, perquè Messi la rematés. En el 0-3 va ser encara més generós; es va desmarcar amb velocitat, va rebre una passada interior d'Iniesta i quan es va plantar davant el porter va decidir creuar la pilota cap a la posició un altre cop de Messi, que només la va haver d'empènyer. Ja en la segona part, una passada seva va precedir el 0-4 de Messi, tot i que en aquest cas, tot el mèrit va ser de l'argentí, que va picar la pilota per sobre del porter des de fora de l'àrea, amb una vaselina de fantasia. En total, tres assistències del català, i totes tres per a Messi. Dos productes del planter units pel gol.

La història dirà que La Pulga va ser el gran protagonista a Tenerife, on va aconseguir un hat-trick espectacular, però la millor notícia per a l'equip i per a Guardiola, segurament, va ser la bona actuació de Bojan. Des que ha començat la temporada, el de Linyola no ha tingut gaire sort –tot i això, sense brillar, ha marcat cinc gols: un en la lliga, un en la Champions, dos en la copa i un en la supercopa d'Espanya–, però la seva participació hauria de ser molt més important a partir d'ara, ja que el calendari s'atapeeix i el cos tècnic sí que confia en ell per tenir minuts en la copa del Rei, una competició en què ja va ser titular tota la temporada passada. Ibrahimovic, a més, no pot jugar tots els partits, i en algun moment necessitarà descans. A més, ahir Bojan va demostrar que no només pot exercir de 9 clàssic, sinó que també està capacitat per oferir un rendiment molt correcte a prop de la banda. Una variant molt útil per a Pep Guardiola, que contra el Tenerife el va animar a obrir el camp, a buscar les diagonals i a intercanviar posicions amb Leo Messi. Unes missions que el linyolenc va complir a la perfecció.