El Barça, amb el guió canviat

El Barça, contra les cordes any i mig més tard, ha de remuntar a Sevilla

Guardiola accepta el repte i es mantindrà fidel a la seva filosofia

Torna Ibra però Messi pot ser suplent en un onze que no serà el de gala

Set dies després de profanar el Camp Nou (els sevillistes són l'únic equip de la lliga estatal que han derrotat els blaugrana aquesta temporada), el Sevilla té aquest vespre l'oportunitat de ser el primer de noquejar l'equip invencible. Divuit mesos després d'arribar a la banqueta, Guardiola ha d'afrontar aquest vespre una eliminatòria amb el peu canviat. Només en la tornada de les semifinals de la Champions de la temporada passada contra el Chelsea –l'empat d'aquell dia avui no serveix–, el tècnic blaugrana s'ha vist en una situació similar. Sobre el paper, el Sevilla ho té tot a favor. Juga a casa i defensa prou avantatge (1-2) per qualsevol equip de la seva entitat, però sap que al davant tindrà el pitjor rival possible en una situació similar. És un bon moment per calibrar les forces. Títols a banda, si hi hagut un entrenador al Barça que hagi revifat la copa aquest no és cap altre que Guardiola. El de Santpedor continua considerant prioritari el torneig i és per això que alineacions a banda (un dels grans dubte és saber qui acompanyarà Ibrahimovic en el trident ofensiu), ha demanat als seus màxima lluita contra un rival amb el qual acabarà empatxat –dissabte tots dos equips es tornaran veure les cares, aquest cop en la lliga al Camp Nou.

El tècnic no només accepta el repte de sentir-se contra les cordes, diu que és un al·licient més per un equip que des de la seva arribada encara no sap què és perdre una eliminatòria. L'absència de Márquez és l'única pista que ha donat respecte de l'onze inicial. Messi, tot i els tres gols, podria cedir el seu lloc en una davantera en què hi haurà Ibrahimovic i on molt possiblement Bojan (va reivindicar-se a Tenerife) tindrà continuïtat. Quan diu que confia en tothom, ho diu de veritat i és per això que Txigrinski, Thiago o Jonathan tenen molts números de repetir titularitat.

I a davant, un Sevilla força debilitat per les baixes i amb molts dubtes a casa, on fa dos mesos (3-2, al Vila-real a principis de novembre) que no coneix la victòria. El tècnic, Manolo Jiménez, recupera Fernando Navarro i Jesús Navas, però no les té totes respecte a Perotti i Konko (cap dels dos va poder entrenar-se ahir), dos homes que al Camp Nou van ser decisius. La presència del polivalent Renato com a fals mitja punta podria ser la gran novetat d'un equip que encara recularà més del costum al darrere per sorprendre al contraatac. Al Camp Nou, la fórmula els va sortir perfecta. Fins i tot van tenir més premi del que realment esperaven. Saben, però, que tot i això de poc els servirà si avui tenen vertigen. Són els petits problemes de saber-se favorits quan realment no ho són. El Barça ha donat mostres del poc que necessita per reinventar-se. També avui; quan a diferència de gairebé sempre el guió no li és gens propici.

SEVILLA:
Palop, Adriano, Escudé, Dragutinovic, Fernando Navarro, Romaric, Duscher, Jesús Navas, Renato Diego Capel i Negredo.
BARÇA:
Pinto, Alves, Piqué, Milito o Txigrinski, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi o Pedro, Bojan i Ibrahimovic
ÀRBITRE:
Clos Gómez(col·legi aragonès).
ESTADI:
Sánchez Pizjuán. 22.00 hores (TV3).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.