«Aquest és el vuitè títol»

Laporta es mostra content, tot i que li oferia molt més

Pep tindrà un compromís en paper per negociar l'1 de juliol

El president del Barça, Joan Laporta, era ahir una persona tremendament feliç. De fet, va posar la continuïtat de Pep Guardiola a la banqueta del primer equip la temporada vinent al mateix nivell que els sis títols guanyats el 2009. «Aquest és el vuitè títol, el setè és el 2-6, per si algú no el recordava», va dir. Laporta va explicar que abans de guanyar cap títol la temporada passada ja va temptejar Guardiola. A Abu Dhabi, durant la disputa del mundial de clubs, president i entrenador van tornar a parlar del tema. Laporta va preparar després de les festes nadalenques una proposta de renovació per a Guardiola i tots dos es van tornar a trobar a Tenerife. El tècnic no la va voler valorar perquè, com va explicar ahir, la seva primera intenció era dilatar la seva decisió. Laporta va pressionar dissabte passat dient que abans de Setmana Santa estaria bé que el tècnic s'hagués decidit. L'entrenador del Barça, després de l'ambient que es respirava per la incertesa sobre el seu futur i veient que els jugadors han respost com ell vol i han mostrat una gran actitud després de l'eliminació en la copa (Messi plorant al vestidor, per exemple), va fer el pas i tots dos es van veure les cares dimarts. El president sempre ha tingut la intenció d'oferir a Guardiola un contracte de dos anys de durada i amb un sou (ara guanya un milió i mig d'euros fixos) que el situés entre els entrenadors més ben pagats del món, però en un nou acte de barcelonisme, el de Santpedor va acordar anunciar només la seva continuïtat i deixar per després de les eleccions la signatura de l'acord, que ja es farà amb el nou president. Això sí, el tècnic anirà a aquesta negociació amb un paper en el qual el club es compromet a renovar el contracte per un curs més i amb una sèrie de condicions pactades.

La decisió de Guardiola, tot i que no és la que més agradava Laporta, va ser molt ben rebuda pel president del Barcelona. «És molt bo per al club que es faci pública ara, no podíem estar més temps sense saber-ho. Era unànime que el Pep havia de continuar, il·lusiona tot el barcelonisme. Tenim el millor entrenador del món i una persona d'una qualitat humana extraordinària», va dir Laporta.

El mandatari va assegurar que ell ha estat «hexatranquil» totes aquestes setmanes i que confia en els candidats perquè el compromís adquirit es plasmi en un contracte: «Els futurs candidats no s'hauran de preocupar de l'entrenador. El que estem fent els dóna tranquil·litat perquè és el millor entrenador del món. Apel·lo a la responsabilitat dels candidats que més enllà de les seves propostes, no obstaculitzaran el bon moment que està vivint el Barcelona.»

Hi havia Ferrer, però no Godall

La roda de premsa en què es va anunciar el compromís adquirit per Pep Guardiola per continuar al Barça la temporada vinent va aixecar molta expectació. A la sala de premsa del Camp Nou hi havia Josep Maria Orobitg, representant del tècnic, i tres de les persones de la seva màxima confiança, Tito Vilanova, Manel Estiarte i Carles Naval. També estaven presents molts dels directius actuals. Entre ells, Jaume Ferrer, que ja ha expressat la seva decisió de convertir-se en candidat a la presidència. Va sobtar l'absència d'Alfons Godall, l'altre vicepresident que aspira a succeir Joan Laporta després del 30 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.