Emparaulat

Guardiola anuncia que continuarà un any més si el proper president el vol

El tècnic negociarà les condicions i signaria el contracte nou l'1 de juliol

Reconeix que preferia esperar, però que no volia eternitzar més el tema

l'anunci
«Hauria preferit esperar fins a final de curs, però no m'agradava sentir parlar del tema»
convençut
«Em sento amb forces de continuar treballant. En cap lloc estaré millor que aquí»
EL NOU CONTRACTE
«Més d'un any? Ja ho veurem perquè l'entrenador del Barça ha de tenir contractes curts»

Pep Guardiola va posar fi ahir a la incertesa creixent en el barcelonisme sobre la seva continuïtat a la banqueta del Barça. Cansat d'escoltar cada dia com el president, Joan Laporta, els jugadors, els aficionats i els periodistes opinaven i especulaven sobre el seu futur, el tècnic de Santpedor va fer un pas endavant. No en forma de renovació, tal com volia la junta directiva, però sí donant la seva paraula que continuarà, com a mínim, un altre any dirigint el primer equip si el nou president així ho desitja.

Guardiola era conscient que amb l'equip eliminat de la copa i, per tant, sense futbol entre setmana i amb unes eleccions a la vista el tema de la seva renovació hauria centrat bona part de l'actualitat del club. I que aquest tema s'eternitzés és l'última cosa que volia. Per aquest motiu, dimarts al vespre es va reunir amb Laporta per comunicar-li que la seva voluntat era continuar un altre any, però que les condicions del seu nou contracte les negociaria amb el proper president i que, per tant, no el signaria fins a l'1 de juliol. Guardiola va prendre aquesta decisió plenament convençut: «En cap lloc estaré millor que aquí», però va matisar que la continuïtat un entrenador se la guanya amb treball i èxits. «No es pot prendre una decisió pensant en el que has fet sinó amb la força del que faràs. I jo em sento amb forces de continuar treballant. El tècnic del Barça cada dia s'ha de guanyar les coses.» La resposta dels jugadors després de l'eliminació també l'ha ajudat a decidir-se en aquesta direcció.

Com que la unanimitat sobre la seva figura és total entre els precandidats, Guardiola no espera «problemes» quan li toqui asseure's a negociar, i sense desvetllar quines seran les seves condicions, sí que va deixar molt clar que una seria renovar Tito Vilanova. No es va mostrar gaire favorable a allargar el vincle més d'un any –«per mi l'entrenador del Barça ha de tenir contractes curts», va dir– i tampoc a guanyar quota de poder. «No ho he previst. Aquest club és molt gran i crec que un entrenador s'ha de dedicar a entrenar», va dir referint-se a la possibilitat que pogués esdevenir mànager general i tècnic a la vegada.

Finalment, va comentar que no havia fet aquest pas tement que el seu nom fos utilitzat pels precandidats durant la campanya electoral i va assegurar que la plantilla sempre havia estat «molt tranquil·la» pel que fa al tema de la seva continuïtat com a entrenador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.