Guardiola:«Interpretar és lliure i fàcil»

Noentén que es busqui un enfrontament entre ell i el president

Mostra agraïment etern a Laporta i assegura que la relació és «excel·lent»

Reitera que està renovat i que la seva paraula no necessita cap document

LA SENTÈNCIA
«Seré l'entrenador l'any vinent. Amb la paraula ja n'hi ha prou. No necessito cap paper»
«No som amics íntims, però la nostra relació és excel·lent. Li estaré eternament agraït»
«El Barça és el que ens fa bons a tots
i no al revés. Mai podré tornar tot el que m'ha donat»
LA RENOVACIÓ
JOAN LAPORTA

Dos dies després d'escenificar, juntament amb Joan Laporta i Txiki Begiristain, la seva continuïtat a la banqueta blaugrana la temporada vinent, la renovació de Pep Guardiola va tornar a envair una de les rodes de premsa més llargues des que és entrenador blaugrana. Fins a sis vegades es va sentir de la boca de Guardiola que serà l'entrenador de l'equip la temporada vinent malgrat que no hi hagi cap paper que així ho testifiqui: «Amb la paraula ja n'hi ha prou. Jo no necessito cap paper. Si no hi ha prou testimoni amb el que vam fer l'altre dia [la roda de premsa] davant de tanta gent, ja em diràs...» El tècnic va assegurar que serà «l'últim cop» durant la temporada que parlarà del seu futur i va assegurar que la seva relació amb Joan Laporta és «excel·lent» malgrat els comentaris que s'han suscitat de la falta de sintonia entre tots dos: «És molt fàcil extreure conclusions, i més quan es vol fer veure que la meva paraula no serveix. Jo, a Laporta, li he d'estar eternament agraït. M'ha donat l'oportunitat de ser l'entrenador, m'ha deixat fer tot el que he volgut i m'ha deixat treballar amb absoluta llibertat. No som amics íntims, però la nostra relació és excel·lent. És un honor i un plaer estar aquí i els estaré eternament agraït, al president, a la junta i a Txiki per haver confiar en mi», va assegurar. El tècnic va reiterar que si no ha plasmat la seva signatura és perquè no vol que el nou president tingui les mans lligades: «Què passaria si els quatre mesos que queden són un desastre?... Si qui guanya em vol no hi haurà problema, però el que no vull és condicionar ningú. No és bo que el nou president estigui hipotecat. Jo he donat la meva paraula i la compliré si ells també ho volen. Vull guanyar el màxim de diners, com tothom, però treballant.» El tècnic diu que no s'acostuma a viure en l'elogi permanent: «A vegades fa la sensació que sóc l'únic que faig coses i això no és just. Les coses no les faig sol. Jo em dedico a entrenar, i després és el Barça el que ens fa bons a tots i no al revés. I això, els jugadors també ho han de saber.» Va optar per la ironia quan se li va demanar si algun dia seria el president del club: «No, i ara. Si ho fos ara, en la segona jornada, faria fora l'entrenador.»

Va revelar que, a partir d'ara, no tornarà a parlar de la seva renovació: «Entenc que avui hi ha una petita ressaca; però ja s'ha acabat. Si em pregunteu demà passaré el torn de paraula.» I va explicar que si dimecres no se'l va veure content era perquè no tocava: «És un acte institucional i guardo les formes. Són coses que no m'entusiasmen, però que faig encantat perquè sé el que represento jo i pel respecte que em mereix el president del Barça.» Respecte a les eleccions, Guardiola diu que no ha de demanar res als precandidats: «En totes les eleccions, no només en les d'un club de futbol, els candidats a més d'aportar les seves idees el que volen és debilitar l'oponent. Jo totes les que he viscut, menys o més avorrides, sempre han estat correctes i el que penso és que els candidats en aquestes es comportaran com cal.»

Joan Laporta, agraït.

Minuts després que Pep Guardiola fes públic el seu agraïment a Laporta, aquest va agrair els elogis: «M'agrada molt el que ha dit i això demostra que entre nosaltres hi ha una bona relació. A més, per una qüestió generacional, a en Pep li tinc molt d'afecte i el valoro moltíssim en l'aspecte personal i professional.»

«Txigro i Piqué farien bé de mig centre»

Guardiola no va donar cap pista sobre si serà Keita (arribat de la copa d'Àfrica) o un central (Txigrinski o Piqué) qui ocuparà la posició de mig centre per les absències de Touré i Busquets. Tot i això, creu que no serà cap problema: «Txigrinski ho pot fer perfectament, igual que Piqué. Tenen l'avantatge que es mouen poc i que donen molta presència en el joc aeri. Encara no he decidit qui jugarà, però estic tranquil.» Diu que el més important de guanyar a Valladolid no és per acabar invicte tota una volta –«això no et garanteix cap títol», va comentar– sinó pels tres punts que mantindrien l'hegemonia en la classificació.

No es refia ni un pèl del seu admirat Mendilibar

Guardiola va tornar a mostrar la seva admiració pel tècnic del Valladolid, que creu que li complicarà molt les coses: «És un equip que pressiona molt, que juga molt a dalt i que jugui amb qui juguin mai canvia el seu patró de joc. L'any passat en els dos partits ens van crear problemes. Aquí els vam golejar, però amb el 0-0 ens van crear perill i allà vam patir. És un tècnic que fa molts anys que hi és, que l'any que va pujar va fer un rècord de punts brutal i que els seus equips sempre fan molt bona pinta. Són molt perillosos.»

«A Madrid, amb cinc punts, ja serien campions»

En l'aspecte esportiu, Guardiola va insistir molt que els cinc punts d'avantatge no garanteixen res en el segon tram de lliga: «Queden molts punts i tothom té marge d'errada. El Madrid i el València són encara candidats perquè són dos superequips. Tenim un avantatge que diu que estem fent bé la feina, però que no deixa de ser una anècdota perquè vint partits són una eternitat.» Tot i això, diu que si fos el Madrid qui tingués els cinc punts la cosa seria diferent: «Allà ja serien campions. No ho dic com a cap crítica. Som diferents. Jo prefereixo viure-ho com una cosa simbòlica perquè queda molta feina.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.