El Barça torna al futbol després d'una setmana sense parlar-ne

El campió comprovarà a Zorrilla com li senta descansar una setmana

El partit deixa enrere llargues jornades, en què no s'ha parlat de futbol

Guardiola insta tothom a tornar a la normalitat: hi ha un rècord a l'abast

Per als futbolistes i tècnics del Barça, jugar a futbol, pensar-hi, capficar-s'hi és, avui, un exercici de relaxació. La primera setmana llarga de descans va donar a Can Barça per a tot i per a més. Un bon grapat de debats, el compromís de l'entrenador per a l'any vinent, rodes de premsa, presentació d'acords. Probablement, la incontinència verbal del president és una bona metàfora del que és el club avui.

El Barça, doncs, tastarà a Zorrilla com li prova estar una setmana sense partit entremig. Guardiola insisteix a tornar a la normalitat. Ha liquidat l'ànsia informativa sobre la seva renovació i ha confessat les seves abraçades en la intimitat amb el president Laporta. Ara vol que tothom se centri en el futbol.

Però a un campió tan brillant, acostumat a les muntanyes russes dels èxits i els reptes, se li fa estranya la rutina. És per això que un partit que tranquil·lament podria ser el paradigma de la quotidianitat de la lliga, s'ha tornat històric per al Barça: si el guanya acabarà per primer cop imbatut en una primera volta.

No és curiós, en tot cas, que el de Zorrilla no sigui un partit més. És el camp d'Urruti i, més recent i més banal, també és el camp on Xavi va salvar el cap de Van Gaal. A la gespa de l'estadi de la pulmonia, com es coneix el Nuevo Zorrilla, Guardiola s'inventarà un mig centre. No té escapatòria, l'entrenador. Busquets i Touré són baixa. Possibilitats? Márquez, Keita, Xavi, Iniesta, Txigrinski i Piqué, en aquest ordre. La resta de les demarcacions desborden de salut i jugaran la defensa i el trident titular.

Es preveu que sigui un partit ideal per al Barça. Jose Luis Mendilibar, obertament elogiat per Guardiola, va prendre bona nota de la tasca del Vila-real d'Ernesto Valverde al Camp Nou. El Valladolid jugarà igual. Anirà a buscar el Barça fins als dominis de Víctor Valdés. El sistema del tècnic basc preveu avançar la defensa i ajuntar les línies al màxim. Un rival ideal, dèiem, per als barcelonistes, perquè cap altre equip té tants passadors i tants definidors que es puguin aprofitar d'una defensa plantada al mig del camp.

Divuit triomfs, deu empats i onze derrotes és el balanç del Barcelona a Valladolid en la lliga. El rival no està per a bromes. És quart per la cua i en l'últim partit davant l'afició val·lisoletana va ser golejat i va rebre una lliçó de l'Atlético de Madrid. El Barça hi jugarà després d'una setmana boja i a la recerca d'un rècord històric. Potser sempre és així un dia en la vida del campió.

VALLADOLID-BARÇA
VALLADOLID:
Justo Villar; Pedro López, César Arzo, Nivaldo, Marcos; Pelé, Carlos Lázaro; Bo rja, Mendujanin o Canobbio, Sesma i Diego Costa.
BARÇA:
Valdés; Alves, Txigrinski, Piqué, Abidal, Márquez,Xavi, Iniesta, Messi, Ibrahimovic i Henry.
ÀRBITRE:
Ramírez Domínguez (col·legi andalús).
ESTADI:
José Zorrilla, 20.00 hores (Gol T. i Canal + Liga).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.