Juan Carlos Rodríguez

Exjugador del Dream-Team i adjunt a la secretària tècnica del Real Valladolid

Juan Carlos: «El futbol és Pep»

—Què li desperta la visita del Barça?

—«És una gran sort que la gent de Valladolid pugui veure el millor equip del món. Són privilegis d'estar en una categoria que no podem perdre, encara que avui guanyar el Barça és gairebé inassolible. Hem de disfrutar i competir dignament.»

—Quan fa que no veu Guardiola?

—«La veritat és que fa relativament poc. En el partit contra el Cultural al Camp Nou, el Barça va convidar tots els lleonesos. Vam estar xerrant i recordant temps passats i presents.»

—I com el va trobar?

—«Com sempre. Amb moltes més responsabilitats, però amb una passió i una humilitat il·limitada. Vam estar al vestidor i vam passar una molt bona estona.»

—S'esperava el que ha aconseguit en divuit mesos?

—«El que ha fet és màgic. No només ha guanyat, sinó que ho ha fet amb una aposta que és pur espectacle i amb una filosofia que qualsevol amant del futbol hauria d'aplicar. I més en un club en què l'exigència és màxima i en què hi havia dubtes. Si algú ho podia fer era ell. Pep és el futbol. És l'essència. Me n'alegro enormement, perquè sé com s'estima aquest esport i com pateix. Quan era jugador ja encomanava moltes coses.»

—Ha millorat el «dream team»?

—«Si no ho ha fet ja, va pel camí de fer-ho. L'equip del que jo vaig formar part era una meravella, però aquest és fins i tot més complet. Parteix de la mateixa base, però està molt treballat, molt estudiat i juga com un bloc sempre. Això és una gran virtut, molt complicada d'aconseguir.»

—En què els diferencia?

—«És molt difícil que un equip amb tantes individualitats i amb independència del rival tingui tan clar com ha de jugar i que ho faci tan bé en conjunt. Amb Cruyff ho buscàvem, però no sempre sortia. Crec que Guardiola ha millorat la fórmula. A més, aquest Barça té més jugadors desequilibrants que els que teníem nosaltres. Són tots molt bons. I sap el que és més gran? Que una gran part són formats a la casa. Això té doble mèrit. Els equips com el nostre estem obligats a invertir en el planter. Ells no. Són un exemple a seguir per a grans i petits.»

—I el Valladolid? No és normal veure'l tan avall.

—«Sí, hem de reaccionar. Som un equip limitat. Hi ha equips a segona que tenen més pressupost, però això no és excusa. Aquest any hem fet una inversió que no es correspon amb la trajectòria que estem tenint. Ens falta confiança i continuïtat. Hem perdut una mica els nostres referents de joc i hem de reaccionar amb celeritat, perquè si no ens ficarem per mèrits propis en una situació que, per diversos motius, no ens podem permetre.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.