Guardiola, prudent, espera la millor versió de l'Atlético

El tècnic diu que contra el Barça sempre juguen els seus millors partits

Té perfilada la defensa i només revela que no arriscarà jugant amb tres

Refusa el victimisme per les baixes i vol evitar que el joc s'embogeixi

El tècnic blaugrana va destacar que els atacants de l'Atlético són molt verticals i ràpids al contraatac
«En un partit d'anada i tornada, sense control, ells són més forts que nosaltres»
el perill
«Que perdem o guanyem no serà responsabilitat dels quatre defenses que posi»
l'atlético
«Els falta regularitat. Són capaços de fer el millor partit i després caure»
les baixes

El sobrenom d'El Pupas escau a la perfecció a un equip com l'Atlético de Madrid. Considerat com un dels grans de la lliga estatal per palmarès i pel seu potencial econòmic, en els últims anys no ha fugit de la mediocritat, amb un descens a segona divisió fins i tot, i amb l'únic mèrit d'haver participat en algunes edicions de la lliga de campions. De títols, però, no n'ha aconseguit cap des del doblet de l'any 1997 i feia deu anys que no es classificava per una final de la copa del Rei. L'explicació a aquest bagatge té diversos factors, però un d'aquests, el que preocupa a Guardiola, és la capacitat de l'Atlético de fer el millor i el pitjor en un mateix partit i en una mateix curs. Des de fa un temps, els colchoneros són un equip de pols oposats, amb dues cares que no els permeten mantenir una estabilitat que els condueixi o els acosti a l'èxit.

Quin Atlético es veurà avui? Guardiola no té cap dubte que el bo. «No sé quina versió oferiran contra el Reial Madrid, però us puc assegurar que contra nosaltres serà, com sempre, la millor», va dir. Per corroborar la declaració va recordar que el Barça només ha guanyat un cop en els últims set anys al Vicente Calderón i va afegir que avui es trobaran un rival «amb la moral i l'autoestima pels núvols» després d'accedir a la final de la copa. El tècnic blaugrana considera els madrilenys com un dels grans, malgrat que la falta de «continuïtat» no els permet fer un pas endavant, perquè tal com va assenyalar, de jugadors de qualitat, en té. Guardiola, a més, creu que amb l'arribada de Sánchez Flores han millorat defensivament, un calvari en les últimes temporades. «Es nota la seva mà.

La defensa i el control

. Les múltiples baixes que hi ha a la defensa del Barça no serviran d'excusa a Guardiola per assumir un paper victimista. «Que perdem o guanyem demà no serà responsabilitat dels quatre defenses que posi. Tinc fe cega en tota la plantilla, en els que no hi ha i també en els que hi són i ens poden ajudar», va afirmar. Sense revelar quin seria el quart defensa –Puyol, Milito i Maxwell seran titulars segur– va explicar que ja té la decisió pràcticament presa. En aquest sentit, les opcions són reconvertir Jeffren, encara que Pep va dir que no era la seva posició «natural», o col·locar un jove del planter. El que sí que va assegurar és que no li va passar pel cap jugar amb una línia de tres com solia fer Johan Cruyff. «Tal com juguen ells és impossible.» Guardiola es referia al futbol caòtic que hi sol haver en els partits entre els dos conjunts, amb ocasions de gol contínues a les dues àrees, sense participació dels migcampistes i amb els jugadors corrent a una banda i a l'altra. Evitar un joc així és un dels objectius de l'entrenador del FC Barcelona, perquè és conscient que en situacions com aquestes el seu equip no se sol trobar del tot còmode. «Si el partit és un anar i venir, sense control, ells són més forts que nosaltres», va explicar Guardiola, que no vol repetir el 4 a 3 de la temporada passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.