La millor defensa, atacar

Guardiola vol suplir les baixes al darrere tenint la pilota i buscant el gol

Bartra o Muniesa completaran la línea defensiva dels blaugrana

El Madrid va guanyar a Xerez i cal fer el mateix per mantenir l'avantatge

El Barça de Pep Guardiola té aquesta nit l'oportunitat de donar un gran cop d'efecte en la lliga. No definitiu, però sí important. El Real Madrid, després de guanyar ahir al camp del Xerez, s'ha situat a dos punts dels blaugrana. Els madridistes, que tenen marcada aquesta jornada en el calendari com una de les més propícies per retallar punts, van començar ahir mateix a pressionar els de Guardiola amb les seves declaracions. Tenien assenyalada aquesta jornada des de fa temps perquè l'estadi Vicente Calderón no és gaire profitós per als blaugrana en les últimes temporades (només una victòria en les darreres set visites) i la seva dosi de confiança ha anat augmentant durant tota la setmana a mesura que el Barça anava acumulant baixes en la línea defensiva. Dissabte passat, Guardiola va perdre Piqué i Márquez per sanció i Dani Alves per lesió. Touré Yaya també va caure lesionat en el partit contra el Getafe. Durant la setmana, el Barça va perdre dos defenses més, Abidal i Txigrinski, que es van lesionar en l'entrenament itinerant que el primer equip va fer a Reus. Guardiola només té tres defenses del primer equip disponibles, Puyol, Milito i Maxwell, i tots tres seran titulars acompanyats d'un dels dos defenses del filial convocats, Bartra o Muniesa. El primer té moltes possibilitats de debutar en la lliga ocupant el lateral dret, ja que Guardiola vol que Puyol i Milito es facin forts al centre de la defensa davant de dos dels millors atacants del campionat, Forlán i Agüero. Podria, però, tornar a fer jugar Maxwell a la dreta després que el brasiler fes un bon partit contra el Getafe en aquest lloc i llavors seria Muniesa qui completaria la defensa ocupant el lateral esquerre i rebent l'ajuda de Keita.

Deixant l'onze titular al marge, el que sí té clar el tècnic de Santpedor és que la millor manera de defensar-se serà atacar. Tenir la pilota i buscar contínuament la porteria de De Gea amb els Messi, Ibra, Xavi, Iniesta i companyia. Guardiola sap que les absències no poden condicionar el seu joc i que avui hauran d'atacar més que mai per defensar-se i obtenir una victòria que deixaria el Barça un partit més invicte, ja en serien 22, i el Real Madrid un altre cop a cinc punts i pensant que no hi manera d'escurçar la distància amb el líder. L'entrenador del Barça sap també que serà clau que el partit no es torni boig, com agrada a un Atlético que arriba carregat de moral després de classificar-se per a la final de copa, però necessitat d'un triomf després de tres jornades consecutives sense guanyar en la lliga.

ATLÉTICO-BARÇA

ATLÉTICO:
De Gea; Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López; Reyes, Assuncao, Tiago, Simao; Forlán i 'Kun' Agüero.
BARÇA:
Valdés; Bartra, Puyol, Milito, Maxwell; Sergio Busquets, Xavi, Keita; Messi, Ibrahimovic i Iniesta.
ÀRBITRE:
Iturralde González (C. basc).
ESTADI:
Vicente Calderon, 21.00 hores. (C+)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.