Perea (Atlético) i el matrimoni més ràpid de l'esport estatal

Encara no han fet mai la prova, però no tenen clar quin dels dos membres d'aquest matrimoni guanyaria una hipotètica cursa dels 100 metres llisos. El defensa internacional colombià de l'Atlético, Luis Amaranto Perea, ja fa anys que comparteix la seva vida amb l'atleta Digna Luz Murillo, vigent campiona estatal dels 60 metres llisos en pista coberta i dels 100 metres lliures a l'aire lliure, i exemple de superació, ja que malgrat ser una esportista d'elit com el seu marit s'ha trobat més portes tancades.

Digna Luis Murillo (Carepa Antioquia, Colòmbia, 1981) ja té la doble nacionalitat colombiana i espanyola i, de fet, ha obtingut la mínima per estar en els propers mundials d'atletisme de Barcelona en els 100 metres. Una prova on té una millor marca d'11 segons i 26 centèsimes, marca que el seu marit, un lateral que sempre ha destacat pel seu recorregut, podria batre. Quan li van preguntar sobre qui guanyaria una cursa contra el seu marit, la velocista va dubtar. «Hauríem de fer la prova, perquè ell és molt fort i ràpid. Crec que podria baixar dels 11,50», va comentar ara fa un any, quan va guanyar l'or en l'estatal de pista coberta de Sevilla. Una medalla d'or que va fer plorar d'emoció tant el marit com la muller, ja que Digna Luz Murillo va estar ben a prop de deixar l'atletisme, quan va tenir una greu lesió el desembre del 2006. A més, la velocista ha treballat ben fort per recuperar el ritme després de ser mare dos cops. Exemple de superació, el seu marit havia declarat que tenia més merit el que feia la seva dona que no pas ell. I és que a casa dels Perea, qui ha participat en Jocs Olímpics i mundials és la muller, i no pas el marit.

Quan encara defensava la bandera colombiana, Digna Luz Murillo va participar en els Jocs de Sidney del 2000 i d'Atenes el 2004. El 2008 no va estar a Pequin perquè entre la maternitat i aquella lesió greu de finals del 2006 havia entrat en un moment clau de la seva vida. La velocista colombiana, però, és forta. Els metges li van dir llavors que no podria tornar a competir després d'una luxació del genoll dret en què se li va sortir l'os de lloc. Amb molt d'esforç, però, l'atleta colombiana va recuperar-se adaptant-se a córrer amb un clau de tres centímetres al genoll. «El meu marit sempre m'ha donat suport», admet l'atleta.

A finals del 2007, els dos membres del matrimoni van obtenir la nacionalitat espanyola, fet que va obrir les portes de la selecció espanyola d'atletisme a Digna Luz Murillo. Només dos mesos després de jurar la constitució, ja va guanyar l'estatal en pista coberta dels 60 metres, i poc després va fer el mateix en els 100 lliures. El primer d'aquests ors va arribar just 24 hores després d'una forta topada de Perea amb Palop durant un Sevilla-Atlético, fet que va portar el defensa a l'hospital de la mateixa ciutat on la seva dona competia poc després. La velocista va visitar el seu marit, i poc després va fer el cor fort i no va deixar-se afectar per la notícia guanyant un títol que va emocionar tots dos. Només a casa dels Perea se sap tot el que han costat aquests èxits, ja que Murillo, a diferència de bona part dels atletes, amb 29 anys derrota velocistes més joves que s'entrenen matí i tarda, mentre que ella només ho fa als matins per cuidar els nens i estudiar econòmiques a la tarda. Gairebé no li queda temps per anar a veure el seu marit, tot i que li agradaria, ja que és una apassionada del futbol. De fet, de jove fins i tot hi jugava, tot i que va decantar-se per l'atletisme. Ara, l'atleta del club València Terra i Mar ja és una aficionada de l'Atlético més. Una aficionada olímpica.


La dona de Perea de jove era futbolista icom a atleta ja ha competit en dos Jocs Olímpics



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.