Guardiola: «Qui tingui més la pilota, passarà»

Pep admet que el partit condicionarà el clàssic i la resta de la temporada

Demana que la pilota circuli ràpida per frenar el joc ofensiu de l'Arsenal

El tècnic adverteix que l'eliminatòria es mantindrà oberta fins a l'últim minut

LA RECEPTA
«La circulació de la pilota ha de ser ràpida; conduir-la poc i passar-la molt»
l'anada
«Aquell partit s'ha d'oblidar. El que vam fer allà, ara ja no ens serveix»

Hi ha moments puntuals durant la temporada que marquen l'estat anímic d'un equip amb tanta intensitat que poden hipotecar totes les actuacions posteriors. Segons Guardiola, la visita de l'Arsenal és una d'aquestes cites: «El resultat ho condicionarà tot, tota la temporada. És clau per al futur.» És a dir, que superar aquests quarts de final és fonamental per poder afrontar el clàssic de dissabte amb la moral intacta i per encarar la recta final de la lliga carregats de confiança. Una fe indispensable tenint en compte la solidesa del Madrid. El tècnic té clar les possibles contraindicacions del partit, i també la millor recepta per intentar que el resultat sigui el desitjat: «Qui tingui més possessió de pilota, guanyarà i passarà l'eliminatòria. Hem d'estar ràpids en la circulació de la pilota; moure-la molt i conduir-la poc.» Completament convençut que el camí per obtenir un resultat positiu és sortir a l'atac des de l'inici, Guardiola no renunciarà a cap dels signes d'identitat del passat: «Intentarem ser nosaltres mateixos i suposo que Wenger intentarà el mateix.»

Les consignes són concentració i, sobretot, ser conscients que al davant hi haurà un rival duríssim que mantindrà «l'eliminatòria oberta fins al final»: «És un equip que té molts bons jugadors; tots saben jugar la pilota, tots són ràpids, tenen moltes virtuts i fan gols, a casa i a fora; hem d'estar concentrats al màxim i fer un partit a l'altura del que exigeix la cita i el rival.» En el record de l'Emirates Stadium va quedar una primera part d'escàndol, que el tècnic, realista, es resigna a no repetir: «S'ha d'oblidar el partit d'anada. El que vam fer allà, no serveix de res en la tornada. Per donar sentit a aquella primera part, hem d'arribar a les semifinals.» Un partit, el de l'anada, en què Henry només va jugar els últims minuts: «Sempre es dubta de l'entrega de Tití i, si alguna cosa té, és precisament això. Fa molt temps que arrossega problemes als tendons, però espero el màxim d'ell.»

«Qui millor que el tècnic per decidir qui juga?»

Si la visita de l'Arsenal és una cita vital per a tot l'equip, en el cas de Bojan es pot tractar d'un dels grans dies de la seva carrera. La baixa d'Ibra i la gran actuació de dissabte contra l'Athletic li obren les portes de la titularitat, tot i que ahir no es va voler adjudicar aquest privilegi: «Jo sempre tinc ganes de jugar, però qui millor que el mister per decidir? Se l'ha de respectar; segur que escull la millor opció.» Guardiola, per la seva banda, tampoc va aclarir el panorama: «Bojan és una opció més; és jove i tindrà molts altres partits importants com aquest en el futur.» El de Linyola assegurava ahir que se sent molt còmode amb el dibuix 4-2-3-1 aplicat últimament pel tècnic, però també afirmava que seure a la banqueta no seria cap decepció: «Si em toqués jugar no tindria por, ho disfrutaria al màxim. I si no, també estaria orgullós de formar part d'aquest grup.» Una altra mostra de paciència de Bojan: «Aquesta etapa m'està aportant maduresa i els gols, confiança. Sóc jove i el que importa és aprendre.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.