No val a badar

El Barça buscarà les semifinals sense pensar en el resultat de l'anada

Sortirà a fer gols per no tenir ensurts en un partit marcat per les absències

Bojan hauria de fer d'Ibra i Wenger va perdre ahir un altre jugador

El Barça afronta avui el primer dels dos partits que té en una setmana clau per al desenllaç final del curs. Al Santiago Bernabéu tothom està pensant ja en el clàssic de dissabte. Al Camp Nou, ningú no ho farà fins dimecres, perquè els de Pep Guardiola tenen abans un important partit que els ha de dur a les semifinals de la lliga de campions i que ha de fer que el somni de tots els barcelonistes de guanyar el títol continental més important a casa del gran enemic estigui més a prop.

El Barça ha d'eliminar l'Arsenal per continuar fent història i certificar que és el millor equip europeu de l'últim lustre. Si ho aconseguís, seria la quarta vegada en els últims cinc anys que l'equip blaugrana (campió els anys 2006 i 2009) jugaria les semifinals de la Champions, fet que només està a l'abast del Manchester United, que hauria d'eliminar demà el Bayern per igualar la fita. Si els blaugrana ho aconsegueixen serà una dada més per continuar despertant l'admiració que tot el futbol té cap a ells després d'exhibicions com les de la setmana passada a l'Emirates Stadium.

A Londres, el Barça va jugar una de les millors primeres parts que mai cap equip o selecció ha fet en la història, però el premi final no va ser el que es mereixia. Els de Guardiola haurien pogut sentenciar l'eliminatòria, però els dos gols d'Ibrahimovic van acabar sent neutralitzats en els últims minuts per l'Arsenal. És per això que el Barça haurà de sortir avui una altra vegada a fer el seu joc i a marcar gols per no haver de passar per cap tipus d'ensurt. Ho farà amb el lideratge de Leo Messi, però amb baixes importants, com les dels sancionats Piqué i Puyol i la del lesionat Ibrahimovic, que treballa per poder jugar dissabte contra el Madrid, com també ho fa Piqué. Qui hi haurà segur dissabte és Andrés Iniesta, que ahir va rebre l'alta mèdica i va entrar en la llista de convocats, tot i que sembla difícil que avui pugui jugar. Les places de centrals han de ser per a Milito i Márquez, i Bojan, després del gran partit que va fer dissabte contra l'Athletic, s'entreveu com el substitut del golejador a l'Emirates.

Més problemes que Guardiola té encara el tècnic de l'Arsenal, Arsène Wenger, que a les baixes conegudes per lesió de Cesc, Gallas, Arxavin i Van Persie, va afegir ahir la de Song, que havia de jugar al centre de la defensa, al lloc de Gallas. Ara, haurà de comptar amb el veterà Campbell, que no té la forma adequada. En principi, Nasri intentarà fer de Cesc, i Wenger optarà per un mig del camp físic per aturar el joc del Barça i es reservarà la velocitat de Walcott, el jugador que més mal va fer al Barcelona dimecres passat, per als minuts finals. Un altre punt en contra de l'Arsenal serà l'ambient del Camp Nou. Ahir hi havia llargues cues a les taquilles i el suport del públic a l'equip està assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.