«Les lligues no es pispen, si es perd la perdrem nosaltres»

Guardiola no atorga a l'Espanyol el paper de jutge del campionat

Espera un partit dur i destaca la fortalesa del rival al seu camp

la motivació
«Per a ells aquest és el partit de l'any i ho transmeten, nosaltres en tenim més»
important
«Si guanyem farem un pas molt important, perquè cada cop queden menys partits»
el madrid
«Espero que ho guanyarà tot, perquè és un gran equip i ningú ens regalarà res»

En el derbi de l'any 2007 un empat a dos gols al Camp Nou va dificultar moltíssim que el Barça de Rijkaard pogués obtenir el tercer títol de lliga consecutiu. Els seguidors i els jugadors de l'Espanyol van celebrar aquell resultat amb eufòria, conscients que havien ajudat el Real Madrid a assolir el títol de lliga i que havien assestat un cop duríssim al rival de la ciutat. Tot i les múltiples diferències, la situació actual guarda una semblança amb aquella, ja que els blanc-i-blaus somien tornar a torpedinar el títol als blaugrana i estan en condicions de fer-ho en cas que guanyin. Però Guardiola ahir els va treure el paper de jutge. «Les lligues no es pispen, es perden. Si es perd la perdrem nosaltres, no ens la traurà l'Espanyol», va dir. El tècnic blaugrana, però, entén el grau de motivació del rival, perquè «és un derbi» i perquè per a l'Espanyol aquest «és el partit de l'any». «I nosaltres en tenim més», va afegir.

Per aquest motiu, Guardiola s'espera un partit «molt dur» avui a Cornellà-el Prat, un estadi que va qualificar de «meravellós». «Són molt forts a casa, on reben molt pocs gols. Tenen un bon entrenador i bons jugadors», va assenyalar. També va lloar el caràcter «competitiu» que el tècnic i els jugadors argentins que té l'Espanyol, que són molts, han donat al conjunt blanc-i-blau, encara que va deixar molt clar que no tem un duel amb una duresa extrema. Però si finalment és així, té molt clara la fórmula per contrarestar-ho: «Xocar poc i donar molta continuïtat al joc.» Malgrat que no el considera definitiu del tot, per primer cop, Guardiola va reconèixer que si són capaços de vèncer el derbi faran «un pas molt important» per guanyar la lliga, ja que «cada cop queden menys partits». Tot i això, va advertir que està convençut que el Real Madrid no perdrà cap partit fins al final de temporada i que, per tant, hauran de lluitar fins al final. «És un error fer números. Cada victòria t'acosta més al títol, però hi ha un risc de dir que ja està fet i ara una relliscada és perillosa. Ningú ens regalarà res», va dir. Posteriorment, va avisar que el duel contra el Xerez enmig de l'eliminatòria de semifinals contra l'Inter també seria molt perillós perquè amb Gorosito «tenen uns números espectaculars».

Guardiola va explicar que per preparar el partit només havia vist els duels que l'Espanyol ha jugat al seu camp i va desmentir que els blanc-i-blaus tinguin dependència d'Osvaldo en l'aspecte ofensiu. «No només passa per ell el seu joc ofensiu. És cert que ha fet gols i es mou bé a l'espai dins de l'àrea, però també tenen Callejón i Luis García.» Evitant entrar en cap tipus de polèmica, el tècnic del Barça no va voler valorar el fet que la directiva blanc-i-blava no hagués permès als seguidors blaugrana comprar entrades per al partit i tan sols va desitjar que no es repetissin els incidents en el derbi de la temporada passada.


El tècnic blaugrana creu que el Madrid no perdrà cap partit i que, per tant, hauran de lluitar fins al final

Laporta espera un partit intens però net

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, creu que es viurà un derbi «intens» fruit de la rivalitat existent entre els dos equips més importants de la ciutat de Barcelona, però també es va mostrar convençut que serà un enfrontament «net i esportiu». El màxim dirigent blaugrana també va assegurar la seva presència a la llotja presidencial de l'estadi de Cornellà-el Prat. «Evidentment que aniré a la llotja. Sempre vaig a tots els desplaçaments i aquest no serà una excepció», va dir Laporta, que avui viurà el seu últim derbi com a president del FC Barcelona. Cal recordar que les relacions entre els dos màxims dirigents del Barça i l'Espanyol no és bona i que no se celebrarà el tradicional dinar de directives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.