La lliga i l'orgull, en joc

El Barça ha de vèncer per tenir mig títol guanyat i l'Espanyol, per fer la guitza

Guardiola no reservarà jugadors i avui sabrà si pot disposar d'Ibra i Abidal

Kameni podrà jugar després que el comitè de competició el perdonés

El derbi d'avui tornarà a ser un derbi com cal. La rivalitat entre el Barça i l'Espanyol fa dies que es respira a Barcelona i als vestidors dels dos equips, plens de jugadors fets en els respectius planters i que han mamat des de petits aquesta rivalitat. El derbi d'avui serà el primer que es disputi a la nova casa de l'Espanyol, a Cornellà-el Prat, un escenari que l'equip de Mauricio Pochettino ha convertit en un fortí des que va començar aquest 2010 i on ha consolidat la seva permanència a la primera divisió, que ja té a tocar. L'Espanyol fa una volta que no perd com a local, ha empatat només tres partits a casa des que va començar l'any i ha encaixat només dos gols; l'últim, el 24 de gener contra el Mallorca.

A tots aquests números, s'hi afegirà avui una gran dosi d'agressivitat, com ha fet en tots els derbis que ha disputat des que Pochettino es va fer càrrec de l'equip i que han fet sempre molt incòmodes aquests enfrontaments per al Barça, moltes vegades aturat per la seva pròpia ansietat, per les ganes que tenen els blaugrana de vèncer l'Espanyol.

En el partit d'avui s'hi juga molt més el Barça que l'Espanyol. Els de Pep Guardiola no poden fallar per continuar liderant el campionat amb el marge de tres punts respecte al Real Madrid que van aconseguir dissabte passat al Santiago Bernabéu, després d'haver comprovat que els blancs els posaran les coses difícils fins a l'últim dia. L'Espanyol té la salvació gairebé assegurada, però té al davant el seu gran partit, com va dir ahir Guardiola. Guanyar el Barça i que, a més, serveixi perquè els blaugrana perdin la lliga és el desig, lícit, de tots els espanyolistes. Somien repetir el tamudazo de fa tres temporades.

No ho tindran fàcil, però, perquè el Barça sap que guanyant té mitja lliga a la butxaca i els de Guardiola no han fallat mai en els partits importants. Jugaran sense pensar que dimarts disputaran a Milà les semifinals de la lliga de campions, i el tècnic no té cap intenció de reservar els seus millors homes perquè estiguin més frescos contra l'Inter de José Mourinho. Només Iniesta està descartat i Ibrahimovic i Abidal, que ahir es van entrenar amb normalitat, podrien rebre aquest matí l'alta mèdica.

Pel que fa a l'Espanyol, Pochettino té l'absència destacada de Marqués al centre del camp, fet pel qual haurà de retocar aquesta línia amb l'entrada d'un exblaugrana en l'onze, Joan Verdú. Ahir, però, el tècnic va rebre una notícia tan bona com inesperada, després que el comitè de competició decidís convertir en groga la targeta vermella que Kameni va veure dimecres a Santander. El camerunès està preparat per mantenir el fortí. Els blaugrana, a punt per assaltar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.