El Barça torna a la lliga obligat a guanyar el Recre

Una victòria contra el Recreativo pressionaria el Madrid, que juga demà

Guardiola no confirma si farà rotacions per fer descansar peces clau

Sense gairebé temps de pair tots els elogis rebuts per l'exhibició oferta contra el Bayern de Munic, el Barça torna avui a la lliga obligat a guanyar el Recreativo de Huelva per mantenir la diferència de sis punts respecte al Real Madrid, que jugà demà contra el Valladolid al Santiago Bernabéu. Una altra victòria al Camp Nou seria una bona manera de pressionar els de Juande Ramos, que des que van ser derrotats en el clàssic gairebé no han donat cap treva al conjunt blaugrana, que ni tan sols té temps de relaxar-se i gaudir de tot el que està fent aquesta temporada. Com molt bé s'ha encarregat de recordar Guardiola, els elogis, el bon joc i tots els registres trencats quedaran en l'oblit si l'equip no és capaç d'assolir cap títol. Una autèntica llàstima, cert, però la lliga no premia l'estètica ni l'aposta més atrevida, sinó els resultats i la regularitat.

De moment, el Barça està combinant perfectament les dues coses. Juga a meravella, fa disfrutar la seva afició i els amants del futbol en general i està molt ben situat en les tres competicions que disputa. L'objectiu és continuar igual fins al final de temporada, però en l'hipotètic cas que això no pogués ser així, en aquest punt del campionat cal prioritzar els punts. Certament, l'equip té moltes més possibilitats de guanyar tots els partits si juga al mateix nivell de la primera part contra el Bayern, però a vegades les circumstàncies t'obliguen a ser més pràctic, com per exemple a Valladolid. Ara ja no hi ha espai per a les sorpreses ni per a la relaxació, perquè el perseguidor no afluixa. Guardiola ho recorda constantment als seus jugadors, que s'han pres tots els partits amb la mateixa seriositat i respecte independentment de quin fos el rival. Avui ha de passar el mateix. Tant se val que sigui un Recreativo de Huelva ple de baixes i que lluita per no baixar a segona el que visiti el Camp Nou. Lucas Alcaraz intentarà complicar la vida al Barcelona amb ordre defensiu i, per tant, serà un d'aquells partits en què caldrà tenir molta paciència i fluïdesa en el joc per trencar el mur del rival. Se n'ha trobat molts el Barça, de partits com aquest, i ja sap que si no està fi costarà vèncer el Recre. Guardiola no va revelar si faria gaires canvis en l'onze, però no es pot descartar que doni descans a Touré –juguen dimarts– i que repeteixi la fórmula del trident de casa al centre del camp fent entrar Busquets. És la que garanteix més rapidesa en la circulació de la pilota, un factor clau per obrir defenses molt tancades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.