Puyol: «Tenim tanta il·lusió com ells»

El capità reivindica que, tot i la proximitat de la final de Roma, la copa també els motiva molt

Afirma que físicament la plantilla està bé, i que les lesions són producte de la mala sort

LA MOTIVACIÓ
«En la final pot passar de tot, però nosaltres, a la copa, li donem tota la importància»
EL 3-3 al camp noU
«No crec que ens afecti gens; com a molt, serà un toc d'atenció per estar més motivats»

Bilbao fa molt temps que vibra amb una final que podria conduir l'Athletic al seu primer títol després de 25 anys de sequera. Però el capità Carles Puyol va deixar clar ahir que, per al Barça, aquesta copa també suposa una fita important. «Li donem molta importància, i anirem a Mestalla amb la mateixa il·lusió que ells. L'Athletic potser s'ho juga tot en aquesta final, però nosaltres tenim ganes de guanyar-la, i ara només pensem en aquest partit», va explicar Puyol. Amb un discurs idèntic al que sol utilitzar Guardiola, el defensa també va apostar per una recepta ofensiva: «Hem de jugar com en la resta de la temporada; ser nosaltres mateixos.»

El que té clar l'equip, és que arriba a aquest tram decisiu de la temporada en un bon estat de forma, i que les lesions de jugadors com ara Márquez, Henry i Iniesta són fruit de la casualitat i no d'una mala planificació física. «Físicament, l'equip està ben preparat; és només mala sort. En el futbol hi ha lesions, tots ho sabem, però la plantilla és àmplia i els que surtin segur que ho faran bé», va argumentar Puyol, per a qui la il·lusió i la motivació ha de ser la millor arma per lluitar contra l'esgotament: «Hem encadenat molts partits de màxima intensitat, però ara no hi pot haver cansament.»

L'altre aspecte que preocupa el barcelonisme és si l'empat de diumenge al Camp Nou afectarà mentalment l'equip amb vista a les finals de la copa i la Champions. Segons el capità, però, el resultat del Vila-real no té més importància: «No, no crec que afecti gens. Pot ser, com a molt, un toc d'atenció per sortir més motivats en el pròxim partit. En el moment, quedes una mica tocat, però de seguia gires full i ja penses en el que vindrà.» El repte més immediat, sense dubte, la final de copa: «En un partit com aquest pot passar de tot, però estem treballant bé i tenim molta confiança.» Guardiola va disposar ahir de disset jugadors en un entrenament suau a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, en què Xavi, Piqué i Dani Alves, titulars contra el Vila-real, no van saltar a la gespa i van preferir fer treball de recuperació. Avui a les onze del matí hi haurà l'última sessió prèvia a la final. La plantilla viatjarà cap a València demà, el mateix dia del partit, i tornarà a Barcelona dijous al matí.

El record de la copa de juvenils del 1996

La de demà serà la primera final de la copa del Rei per a Carles Puyol amb el primer equip. Ahir, però, el defensa va reconèixer que conserva un gran record de la copa que va guanyar en la temporada 1995/96 amb el conjunt juvenil. El Barça va superar el Real Madrid en la final disputada a Saragossa (4-2), i Puyol, que en aquella època solia exercir de migcampista, no només va formar part de l'onze titular, sinó que va marcar l'últim gol del partit. En aquella plantilla entrada per Joan Martínez Vilaseca també destacava la presència de Gerard López, ara jugador del Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.