Jornada reivindicativa a Mestalla

Dos manifestos animen els seguidors bascos i catalans a aprofitar la final de la copa per reclamar l'oficialitat de les seves seleccions

Les entitats Esait i Acció Catalunya d'una banda, i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes d'una altra, van anunciar ahir dos manifestos en què animen els seguidors del Barça i l'Athletic a convertir la final de la copa del Rei de demà en una reivindicació dels drets nacionals i esportius de Catalunya i el País Basc. Els dos textos coincideixen a reclamar el dret de les seleccions esportives a participar en competicions internacionals de caràcter oficial, i denuncien les traves que es posen sistemàticament des del govern espanyol. També reivindiquen el dret de tots els esportistes catalans i bascos a decidir quina selecció volen representar sense haver de fer-ho sota l'amenaça d'una sanció exemplar.

El manifest presentat per Esait i Acció Catalunya ahir a Barcelona anima els seguidors dels dos clubs a «aprofitar la difusió de l'himne oficial de l'Estat espanyol per girar-se d'esquena i per manifestar sorollosament la seva disconformitat cap a la seva política de negació». La plataforma, per la seva banda, no fa una crida tan explícita, però sí que repartirà 5.000 xiulets a les portes de Mestalla amb el lema Una nació, una selecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.