El Barça, unit al voltant de la copa

Guardiola s'emporta tota la plantilla a València per fer pinya el dia de la final

Només faltarà Iniesta, que s'ha de quedar per continuar la recuperació

L'equip, que viatja avui al matí, pot aconseguir el primer títol d'aquest curs

Després dels esforços de tota una temporada, ara arriba el moment de disfrutar d'aquells partits transcendentals que desitja disputar qualsevol jugador. I Guardiola vol que tots els integrants se'n sentin partícips. Sobretot en el cas de la copa del Rei, la competició en què ha fet més rotacions. I el torneig que pot conduir l'equip al primer títol de la temporada. Excepte Andrés Iniesta, que treballa a contrarellotge per recuperar-se de la seva lesió i poder estar a punt per a la final de Roma –es quedarà a Barcelona–, la resta de jugadors viatjaran tots avui cap a València. A banda dels 18 futbolistes disponibles que té ara mateix el tècnic, a la llotja de Mestalla també hi haurà els lesionats Márquez, Henry i Jorquera, i el sancionat Abidal. Fins i tot hi anirà l'argentí Gabi Milito, que no ha disputat ni un minut durant la temporada per culpa de la greu lesió que es va fer el curs passat, però que és un dels jugadors més estimats pels companys.

La plantilla és plenament conscient de la importància d'aquesta copa del Rei, un títol que el Barça no guanya des de fa onze anys. I Guardiola els ha intentat convèncer que han de saltar a la gespa de Mestalla amb la mateixa intensitat amb què ho faran el pròxim dia 27 a Roma, i amb la mateixa motivació que poden tenir els jugadors de l'Athletic. El de Santpedor, a més, no ha variat les rutines que tants bons resultats li han donat durant aquesta temporada, i la plantilla vola a València el mateix dia del partit. A Guardiola li agrada que els jugadors descansin i es relaxin a casa seva abans de les grans cites, i avui seran molts els familiars que els podran seguir en directe des de les grades de Mestalla. L'expedició blaugrana sortirà a les onze del matí de l'aeroport del Prat, i una hora després arribarà a Manises. Poques hores després, la copa.

Abidal, a l'espera d'una última decisió del comitè de disciplina

Els comitès de competició i d'apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol van ratificar ahir el partit de sanció imposat a Eric Abidal per la targeta vermella directa que el francès va veure diumenge en el partit de lliga contra el Vila-real, però el club està disposat a esgotar totes les instàncies per poder comptar amb un dels seus jugadors titulars, i ahir va presentar un altre recurs al comitè de disciplina del Consejo Superior de Deportes, que es reunirà avui mateix. L'expulsió d'Abidal va arribar en el minut 77 del partit de diumenge, quan el francès va cometre un penal sobre Nihat. Els dos últims partits, de fet, han estat especialment desafortunats per al defensa, que ha acabat expulsat en tots dos i que, en principi, s'haurà de perdre tant la final de la copa del Rei d'avui com la de la Champions League del dia 27. Dilluns, el comitè de control i disciplina de la UEFA ja va desestimar el recurs presentat pel club blaugrana, i avui és poc probable que se li permeti jugar la final de Mestalla.

Sopar de directives organitzat per la federació espanyola

Joan Laporta i una nodrida representació de la junta blaugrana en què hi havia vicepresidents com ara Jaume Ferrer, Joan Boix i Joan Franquesa, van participar ahir en un sopar organitzat per la federació de futbol en què també hi havia els directius de l'Athletic i el València, l'amfitrió. Aquest matí, serà el vicepresident esportiu Rafa Yuste qui acompanyarà la plantilla en el viatge de Barcelona a València. Si el Barça guanya la final, aquesta nit Laporta presidirà un altre sopar, en aquest cas al mateix hotel de l'equip, per celebrar la consecució del títol al costat dels directius, el cos tècnic, els jugadors i els seus familiars. El que sí que s'ajornaran seran les celebracions al carrer, que es faran la setmana vinent en cas que també s'assoleixi la lliga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Punter conquereix Belgrad

BARCELONA / BELGRAD
 
Ariadna Pujol
JUGADORA celta baloncesto

“Ho gaudirem més”

ViGo / LA SEU D’URGELL
 
 

Presenten el gran mural amb Míchel i Stuani

Girona
 
Míchel Sánchez
Entrenador del Girona

“Les lesions afecten tàcticament i haurem de plantejar més opcions”

 

Europa als seus peus, 12 títols

SABADELL
 

Marzieh Hamidi, atleta i activista

 

“No dubto que el Girona creixerà”

girona