Caparrós:«Som un equip d'intensitat i pressió»

Caparrós insisteix que ser a la final no és un premi suficient i que l'Athletic busca la copa

El tècnic andalús apel·la al bon criteri de l'àrbitre quan parla sobre la possible duresa en el joc

OBJECTIU
«No hem vingut aquí a fer cap homenatge a ningú. Aquest és el nostre partit»
EL RIVAL
«El Barça té jugadors de qualitat que, a més, tenen molta fam de triomfs»

Si Pep Guardiola havia parlat al matí a la ciutat esportiva del Barça, Joaquín Caparrós va fer tot el contrari, va parlar després de l'entrenament dels seus jugadors ja de nit a Mestalla, a València. Fidel a la seva manera de pensar i a les declaracions que ha fet aquests últims dies, el tècnic d'Utrera va insistir quan va ser preguntat sobre la fantàstica temporada del seu rival avui sobre la gespa, el Barça, que no han vingut aquí a fer cap homenatge a ningú: «Aquest és el nostre partit. Sabem que per a molts és una festa, però el que nosaltres volem és que la festa la fem de tornada a casa perquè hem guanyat.»

Caparrós va haver de respondre algunes preguntes en què es donava a entendre que el seu Athletic podria jugar avui sobre la gespa de Mestalla amb duresa, a les quals va respondre, sense voler polemitzar gaire, que «hi ha un reglament»: «Veurem dos equips i un àrbitre que ha de fer complir les normes, no cal donar més voltes a aquest assumpte. Nosaltres jugarem tal com vam fer-ho contra el Sevilla o contra el Barça a casa en la lliga. No farem res que no haguem fet fins ara.» Reconeixia, això sí, que havia afirmat anteriorment que aquesta final és un partit «amb risc de lesions». Sobre això, Caparrós va afegir: «Som un equip d'intensitat i pressió. I prou. Avui hem de ser nosaltres mateixos, però caldrà que siguem l'Athletic de les bones tardes, que pressionarà, i en alguns moments li tocarà defensar.»

El primer entrenador que porta l'Athletic a una final des de mitjan anys 80 va voler deixar clar que prefereix trencar-se la closca pensant en el seu equip, tot i admetre que el Barça de Guardiola és un equip amb «jugadors de qualitat i amb fam de triomfs»: «Ells poden guanyar més títols aquesta temporada i els volen guanyar. El que ens preocupa, però, és el que fem nosaltres.» A l'hora de parlar de noms propis, Caparrós va respondre una pregunta sobre Messi recordant altres jugadors de primer nivell del Barça com ara Xavi i Dani Alves. Finalment, Caparrós va recordar que anímicament parlant, els seus deixebles es troben en un estat «impressionant»: «Amb moltes ganes que arribi ja el partit. Som una continuïtat de la nostra afició, que té la motivació al cent per cent. Som tots una sola cosa.» L'exentrenador del Sevilla i del Deportivo, entre altres clubs, va definir la copa com «una festa del futbol, que converteix els jugadors en protagonistes d'un espectacle a nivell mundial». «Si fem un bon partit i guanyem, serem a l'epicentre del planeta futbolístic», va afegir.

Caparrós va parlar just després que ho fes el capità de l'Athletic, Joseba Etxeberria, que, sobre el paper, començarà a la banqueta en la que podria ser la seva primera final de copa, just ara que ja ha anunciat que penjarà les botes l'estiu del 2011, després d'una temporada, la pròxima, en què jugarà de franc. En la línia del seu tècnic, Etxeberria va afirmar: «Hem vingut aquí per tal de ser campions i portar la copa cap a Bilbao. Creiem molt en les nostres possibilitats. Som un equip amb molt fe, sempre l'hem tinguda. Sabem que hi ha una festa, però nosaltres en volem més, volem guanyar.»

En ser preguntat sobre si hi havia un excés d'eufòria, el jugador format a la Real Sociedad va reconèixer que n'hi ha a l'entorn, però es va mostrar convençut que tot plegat ajudarà a «animar encara més» els jugadors. Parlant de jugadors, Etxeberria va admetre que aquests últims dies ha parlat amb jugadors veterans de l'Athletic que, a diferència d'aquesta generació, han jugat i guanyat diverses copes. «Els veterans ens han dit que ens ho hem de creure. Aquest equip ha arribat de manera merescuda a la final, hem estat a l'altura d'ells», va afegir, referint-se al Barça.

Macua, optimista.

Qui també va parlar va ser el president del club bilbaí, Fernando García Macua, quan va inaugurar la vela del club dedicada als aficionats bascos, acte en el qual es va hissar una bandera de l'Athletic en companyia d'un dels grans homes de la història del club, José Ángel Iribar. García Macua va afirmar: «Els jugadors estan molt concentrats i convençuts que tot és possible. Aquest és el capítol més important de la temporada, per la qual cosa ens encantaria tornar amb la copa. Ara es tracta de guanyar sobre la gespa.»


Caparrós va afirmar que no pensa en la festa d'avui, sinó a fer-ne una altra per haver guanyat


Joseba Etxeberria

diu que els veterans

de l'Athletic els han recomanat que s'ho han «de creure»

Toquero, l'home que podria fer història

El davanter Gaizka Toquero, que avui serà titular, podria convertir-se en el primer jugador en la història d'aquesta competició que guanya la copa havent-ne quedat eliminat abans. Toquero va jugar la primera part de la temporada a segona, a l'Eibar, i va ser eliminat en la segona eliminatòria contra el Castelló. El davanter, que fa dos anys era a segona B, s'ha convertit en un dels nous ídols de l'afició blanc-i-vermella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Avui som entre els millors

 

D’amics... a rivals

BARCELONA
 
 

Una pallissa pel que pugui ser

BARCELONA / NOVARA
 

No volen allargar la sèrie

BARCELONA
 

Gols per donar i per vendre

BARCELONA / NOVARA
 
Champions League

Cristhian Stuani tanca el cercle

Girona
 

Emergeix un nou derbi gironí a Lliga Femenina 2

Girona