Barça

El Barça guanya la Lliga de Mourinho

Els jugadors blaugrana empaten a 1 al camp del Llevant

Keita marca el primer gol del partit

Una errada defensiva de Piqué i Valdés provoca el gol de Caicedo

Els de Guardiola aconsegueixen el tercer campionat consecutiu i el novè títol en les últimes tres temporades

El Barça ha aconseguit matemàticament aquest dimarts el 21è títol de Lliga de la seva història després d'empatar a 1 al camp del Llevant, amb gols de Keita i Caicedo. Aquesta és la tercera Lliga consecutiva i el novè títol en les últimes tres temporades, des que Guardiola va començar entrenar el primer equip del Barça l'estiu del 2008. De fet, només el Barça entrenat per Johan Cruyff va aconseguir encadenar més de dues lligues seguides, amb quatre títols.

A falta de dos partits, els números del Barça són espectaculars. Només ha perdut dos partits i n'ha empatat cinc, aconseguint batre alguns rècords històrics, com el de més victòries consecutives, 16, que estava en possessió del Madrid de Di Stefano.

Guardiola ha presentat una alineació amb importants novetats. Abidal ha retornat a la titularitat després que el passat més de març fos intervingut quirúrgicament d'un tumor al fetge. Keita ha substituït Iniesta al mig del camp i Afellay, a Pedro a la davantera. Així doncs, a la porteria ha jugat Victor Valdés; a la defensa Piqué i Mascherano a l'eix, i Alves i Abidal als laterals; al mig del camp, Xavi i Keita, amb Busquets de mig centre defensiu; a la punta d'atac, Afellay, Villa i Messi.

Els jugadors del Barça han sortit molt concentrats amb l'objectiu de guanyar el partit i sentenciar, d'aquesta manera, la Lliga. Però el dispositiu tàctic plantejat per l'entrenador del Llevant ha estat extremadament defensiu, amb la línia de la defensa i la del mig del camp molt juntes i amb tan sols un jugador a la punta d'atac. D'aquesta manera l'equip valencià ha deixat el control de la pilota al conjunt blaugrana, esperant una pèrdua de pilota al mig del camp per activar un ràpid contraatac i sorprendre d'aquesta manera la porteria defensa per Valdés. Així doncs, el Barça ha dominat de forma abassegadora tota la primera part del partit, però la concentració de jugadors del Llevant a la seva àrea ha impossibilitat que el Barça trobés espais per superar la porteria de Munúa.

Al minut 28 ha arribat el primer gol del partit. Centrada des de fora l'àrea de Xavi i Keita, que venia des de fora l'àrea, ha rematat de cap al fons de la xarxa.

Tot i el resultat negatiu, el Llevant ha mantingut el mateix plantejament defensiu, esperant l'errada del Barça, i d'aquesta manera aconseguint l'empat. Tan sols un parell de ràpids contraatacs han provocat que l'equip valencià sortís de la seva àrea amb certa perillositat. Però al minut 40, una falta d'entesa entre Piqué i Valdés ha provocat una errada que el davanter del Llevant Caicedo ha aprofitar per empatar el partit.

Amb l'empat, el Llevant ha sortit a la segona part amb el mateix plantejament defensiu en què ha iniciat el partit. Tot i això, el Barça no ha sortit a mantenir el resultat i en el primer quart d'hora ha tingut moltes més ocasions de gol que en tota la primera part. En una d'aquestes ocasions, Messi ha enviat la pilota al pal, després de driblar tres defensors del Llevant. Si l'argentí arribar a fer gol, les imatges donen la volta el món.

A mesura que els minuts passaven, el Barça ha abaixat el ritme de joc i ha començat a dormir el partit controlant la pilota al mig del camp i esperant que els jugadors del Llevant sortissin de la seva àrea. Però l'equip valencià també es conformava amb l'empat, i els últims minuts del partit ha estat un enorme rondo dels jugadors del Barça, esperant el xiulet final de l'àrbitre que atorgava matemàticament el títol de Lliga. I ara, la Lliga de Campions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.