Messi i Xavi: «La volem guanyar a la gespa»

Absents a París, tenen al davant el gran repte de les seves carreres

Se senten part d'aquella Champions, però la volen guanyar sent protagonistes

El català, el millor de l'Eurocopa, busca tancar un curs inoblidable

Leo, màxim golejador de la Champions, té el repte de destronar Cristiano

El Barça sap que comptarà amb la millor versió de les dues estrelles

leo, home d'equip
«El duel amb Cristiano? Vull ser campió i si per això arriben altres premis, perfecte»
com a viena
«Aquest Barça fa que tingui les mateixes sensacions que en l'Eurocopa»
triplet
«Hem anat a poc a poc tot l'any i ara toca viure la final intensament i guanyar-la»
final feliç
«Ha estat un any inoblidable per a mi; vull que acabi, però que acabi molt bé a Roma»
el somni
«Vaig ajudar a guanyar el títol de París, però ara vull fer-ho des del terreny de joc»
el somni
«Somiava poder ajudar el Barça des de la gespa
a guanyar la Champions»

Ajuntar Xavi Hernàndez i Leo Messi per a una sessió fotogràfica just abans de la final de la Champions és, mai millor dit, alinear dues estrelles. Tenen les agendes més plenes de Can Barça. Perquè, a més de ser per ells mateixos estrelles fulgurants del món del futbol, per a tots dos aquesta final té un sabor especial. Ni Xavi ni Messi van ser en la final de París. El català era a la banqueta, ja que acabava de superar una lesió gravíssima que va impedir que Rijkaard es plantegés la possibilitat de donar-li minuts contra l'Arsenal. Leo estava encara més fotut. Físicament i també anímicament. L'havia emprenyat tant no entrar en la convocatòria, que ni tan sols surt en la foto de les celebracions. Se'n penedeix. Pecats de joventut.

Tots dos havien aportat el seu gra de sorra perquè el Barça es consagrés a Saint Denis. Però en el fons del seu cor d'esportista alguna cosa els deia que tenien un deute amb ells mateixos. Tres temporades després, i en bona part gràcies a ells, el Barça torna al cim del futbol continental: discutirà durant 90 minuts amb el United qui n'és el rei. I Xavi i Messi estaran, aquest cop sí, a la gespa verdíssima de l'estadi olímpic de Roma. «Volem guanyar-la al camp», coincideixen.

De París a Roma, tots dos han transitat un camí de maduració semblant. Xavi, molt discutit durant anys a Can Barça, va experimentar una evolució definitiva amb Rijkaard que Guardiola ha perfeccionat amb el gol –n'ha marcat més que mai com a professional–. A més, l'Eurocopa l'ha envoltat d'una aurèola d'indiscutible que el barcelonisme no li havia regalat en una dècada. Leo ha deixat de ser l'alumne avantatjat de Rijkaard i el deixeble brillant de Ronnie. El primer curs com a líder futbolístic blaugrana no té discussió. Ha golejat com mai i cap lesió s'ha interposat en el seu ascens per ser el millor futbolista del món. Avui, el Barça espera per ells.

El príncep, en edat de regnar.

Ronaldinho, el seu gran amic, li va ensenyar moltes coses. Però no ha estat fins que ha marxat que Leo Messi s'ha pogut conjurar amb ell mateix i completar un curs excepcional. El millor com a professional des que va debutar en el primer equip, fa cinc temporades. Sense lesions i batent tots els rècords possibles, tant de gols com de minuts jugats. Era el príncep del Barça. Ara ja n'és el rei. És el príncep del futbol mundial. I aquesta final, per més que es digui que només es tracta d'un duel mediàtic, dirà si treu Cristiano del tro on es va asseure el curs passat, guanyant-ho tot, trofeus col·lectius i individuals. Màxim golejador de la Champions i autor de partits d'una transcendència absoluta, Leo arriba en el punt de forma ideal per treure el tro a qui calgui.

A punt per ser una llegenda.

«Tinc sis títols, són molt pocs per a un jugador que fa una dècada que és al Barça», explicava Xavi a EL 9 Esportiu al gener, just abans de viatjar cap a Zuric per concursar pel FIFA World Player. L'etapa fosca i trista del gasparisme va perjudicar de manera notable la carrera de Xavi. L'era de Rijkaard, però, va representar un canvi substancial. La primera Champions i les dues lligues van començar a alimentar la fam de títols del terrassenc. Després de dos anys en blanc, la dinàmica de triomfs ha tornat amb Guardiola. Si el Barça guanya demà a l'Olímpic de Roma la tercera lliga de campions, Xavi serà el jugador blaugrana en actiu més guanyador de la història del club, amb quatre lligues i dues Champions. «Sóc llegenda», podrà dir, plagiant la pel·lícula. I tindrà tota la raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.