Barça

“Cal aïllar-nos de comentaris i preparar bé la final”

La roda de premsa prèvia al partit d'avui –potser l'última de Pep Guardiola a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí– va tractar de diverses notícies i comentaris que han sorgit des de l'entorn blaugrana i que tenen poc a veure amb la visita al camp del Betis, ja intranscendent per als dos conjunts. “És normal que es parli de fitxatges, de baixes, de novetats, perquè queden dues setmanes fins a la final de copa, i fins llavors tot anirà en aquest sentit”, va comentar el tècnic, que prefereix “aïllar” la plantilla i centrar-se a preparar la gran cita contra l'Athletic Club del 25 de maig. Tot i això, es va mostrar molest amb alguna qüestió relacionada amb els rumors sobre un refredament en la seva relació amb Tito Vilanova una vegada el seu actual ajudant ha acceptat substituir-lo a la banqueta. “He d'aclarir la meva relació amb Tito, a aquestes alçades?”, va etzibar Guardiola. “Deixem que la relació amb Tito sigui la que ell i jo desitgem; no tinc res a aclarir, només faltaria”, va afegir.

Després d'explicar que el club li va comunicar qui seria el seu relleu “el mateix dia” que va anunciar el seu adéu, Guardiola va desitjar que Vilanova “tant de bo segueixi molt de temps” com a entrenador: “Serà senyal que li han anat bé les coses per aquí, que té força per dirigir el Barça, i això és l'important; que estigui bé.”

Sergio Lobera

Sobre la informació publicada ahir al diari Ara que assenyala Sergio Lobera com a futur ajudant de Vilanova, Guardiola va defugir fer valoracions: “No em pertoca a mi parlar de coses de futur; pregunteu al director esportiu.” En la mateixa línia va respondre sobre les insinuacions que la possible marxa de Juan Carlos Unzué –preparador de porters– estigui motivada per un distanciament amb Víctor Valdés: “Que jo sàpiga no; en coses de futur ja no hi entro.”

Pel que fa a les contundents crítiques de Joan Laporta, que acusa l'actual junta directiva de no fer prou per aconseguir la seva continuïtat a la banqueta, el tècnic va assenyalar que ja va ser prou clar en la roda de premsa del seu comiat a l'hora d'explicar la seva marxa. “I aquesta és la que compta”, va dir. Va insistir en la seva intenció de no entrenar cap equip l'any que ve –“Ara em toca descansar”–, i va avançar que la seva presència pública serà més aviat escassa: “Alguna cosa faré, però em veureu poc el pèl, encara menys del que tinc.”

Temps de preparació

Guardiola va confirmar que l'equip blaugrana no jugarà cap amistós durant les dues setmanes que hi ha entre el comiat de la lliga i la final de copa. Un període en el qual l'objectiu és “entrenar-nos bé per arribar amb bon to” al duel contra l'Athletic.

En aquest sentit, Guardiola va indicar que avui el Betis serà un bon rival per preparar la final de la copa a pesar que l'equip andalús, 12è en la lliga, tampoc s'hi juga res en l'última jornada de lliga: “Viatgem a Sevilla amb la voluntat de fer un bon partit contra un rival exigent i preparar-nos per al partit tan importat que tenim d'aquí a dues setmanes.”

ENTORN

“És normal que es parli de fitxatges o baixes; queden dues setmanes per a la final de copa”

TITO VILANOVA

“Deixem que la relació amb Tito sigui la que ell i jo desitgem; no tinc res a aclarir”


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.