Barça

Que tingui un bon comiat

Últim partit. Pep Guardiola s'acomiada aquesta nit de la lliga al Benito Villamarín de Sevilla, un estadi on no ha guanyat cap de les dues vegades que l'ha visitat com a entrenador

Després de quatre anys espectaculars com a entrenador del Barça, amb tres títols de lliga guanyats, Pep Guardiola dirigirà aquesta nit per última vegada en un partit de lliga l'equip de la seva vida. Quedarà encara la final de la copa del 25 de maig i la possibilitat de guanyar el catorzè títol de l'etapa més brillant de la història del club, i després un any sabàtic que el de Santpedor ha decidit fer per tornar a “omplir-se”. Serà llavors quan sabrem si Guardiola torna a la lliga o decideix provar sort en un altre campionat.

Partit gairebé de comiat

Sense saber què farà, Guardiola espera acomiadar-se avui, en un partit sense cap transcendència per a cap dels dos equips, amb una victòria en un camp on no ha guanyat mai com a entrenador. La victòria és el signe que més ha conegut Guardiola en aquests quatre anys. El de Santpedor ha dirigit el primer equip blaugrana 151 vegades en la lliga. Va començar amb una derrota a Sòria contra el Numància, però allò va ser un accident en un bon partit. Només ha perdut deu partits més, n'ha empatat 24 (sis cada temporada) i n'ha guanyat 116. Uns números excel·lents.

Per tancar la lliga, el Barça viatja avui a Sevilla amb baixes importants. A les ja conegudes de llarga durada, se n'hi han afegit dues més aquesta setmana. Puyol passarà aquest mateix matí per la sala d'operacions, arran d'una lesió en un genoll que es va fer dissabte contra l'Espanyol. Pinto es va fer dijous un esquinç en un turmell i s'ha quedat a Barcelona. El porter andalús havia de jugar els últims quatre partits de lliga amb l'objectiu de tenir minuts per a la final de copa, la seva competició, i també perquè Valdés guanyés el seu cinquè Zamora.

Guardiola va confirmar que serà Valdés, i no Oier, qui defensarà avui la porteria contra el Betis. Sembla difícil, però, que el porter català perdi el guardó, ja què hauria d'encaixar quatre gols al Benito Villamarín.

No és aquest l'únic trofeu individual que el Barça podria guanyar en aquesta lliga. Leo Messi ha de certificar avui el seu triomf sobre Cristiano Ronaldo en el Pichichi, que també li donarà la Bota d'Or. L'argentí ho té coll avall, després de marcar quatre gols dissabte passat contra l'Espanyol que el van fer arribar als 50, una marca estratosfèrica, i deixar a cinc gols el portuguès del Real Madrid.

Torna Piqué

Torna a una llista de convocats Gerard Piqué, després del fort cop al cap que va rebre en les semifinals de la lliga de campions contra el Chelsea i no s'ha recuperat a temps Alexis Sánchez. El xilè no tindrà cap problema per arribar a temps a la final de la copa, partit en què pensa Guardiola. Espera arribar-hi en les millors condicions possibles. Recuperarà també Pinto i podria no arriscar avui amb homes que han arrossegat molèsties, com ara Xavi, Keita i Adriano, tot i que hi ha futbolistes que necessiten minuts abans del partit contra l'Athletic.

Pel que fa al Betis, assolit el seu objectiu de la salvació, Pepe Mel espera que el partit d'aquesta nit sigui un espectacle, i ja deia ahir que, ara que no tenen res a perdre en el campionat, intentaran discutir la possessió de la pilota al Barcelona de Guardiola.

VALDÉS

El blaugrana només podria perdre el trofeu Zamora si encaixés quatre gols

PINTO

El porter és baixa per un esquinç en un turmell i Guardiola va dir que jugarà Valdés

Mel espera un bon espectacle de final de lliga

L'entrenador del Betis, Pepe Mel, destacava ahir la tranquil·litat amb què el seu equip ha arribat a aquest final de temporada i, sense pressió, espera que el matx sigui un espectacle per als aficionats: “Està molt bé veure els partits de diumenge, aquells en què els equips es juguen el descens amb una cervesa a la mà. Podem acomiadar la lliga tranquils, contra un grandíssim equip, amb jugadors boníssims i un entrenador espectacular. Crec que serà un partit amb gols i espectacle, els bètics podran tenir un bon final de festa.” L'entrenador del Betis va tenir també bones paraules per a Guardiola. “Espero que el seu comiat sigui efímer. Deixa una obra tremenda. Ha aconseguit tots els títols possibles jugant d'una manera que a tots ha enamorat. També ha tingut la sort de disposar dels tres millors futbolistes del món”, deia. Guardiola espera acomiadar-se de la lliga en un camp on no ha guanyat com a entrenador.

Pinto es perd el duel de Sevilla però no la final

Després que el Real Madrid fos proclamat matemàticament campió de lliga, la porteria del Barça va passar a defensar-la José Manuel Pinto. En temporades anteriors havia passat exactament el mateix. És el premi o reconeixement que Pep Guardiola sempre té amb el porter gadità. Per això el duel del dia 25 de maig al Vicente Calderón és especial per a Pinto. Aquests últims partits li han servit per agafar el to de competició necessari per estar al màxim contra l'Athletic. Un esquinç al turmell dret, però, li impedirà jugar el partit d'avui contra el Betis. Ahir no es va poder entrenar i es va quedar fent tractament per tal de recuperar-se a temps. Hi ha dies de sobra per tornar-se a posar a to, i res fa perillar la seva titularitat contra els de Marcelo Bielsa. “Si no té una recaiguda estarà en condicions de jugar la final de copa”, va afirmar Pep Guardiola. Serà la seva tercera final de copa amb el FC Barcelona, amb un balanç d'una victòria, contra l'Athletic de Bilbao a Mestalla, i la derrota de la temporada passada contra el Real Madrid, també al feu valencianista. Guardiola ha decidit endur-se el porter del filial, Oier Olazabal, cap a Sevilla, però ahir va explicar que possiblement Víctor Valdés tornaria a la titularitat. El cinquè trofeu Zamora no perilla (hauria d'encaixar quatre gols).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.