EL PROTAGONISTA

LEO MESSI

L'idil·li amb el gol

Eclipsat aquests últims dies pel lògic interès que despertava el debut de Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi va decidir recuperar tot el protagonisme on li agrada més fer-ho, sobre el terreny de joc. L'argentí, líder indiscutible i indiscutit de l'equip, va demostrar que el seu idil·li amb el gol continua igual de viu que en la temporada passada, i ahir va obrir la llauna quan semblava que la malastrugança de cara a gol del dia del Gamper contra el Manchester City s'allargaria una mica més. En la primera part ho va semblar, perquè el Barça, malgrat les ocasions, va ser incapaç de batre Gorka. En aquests primers 45 minuts Messi va buscar aliar-se amb Ibrahimovic, i en el minut 39 una gran assistència seva va estar a punt de convertir-se en gol, però el porter de l'Athletic va rebutjar a córner l'acrobàtica rematada del suec. Quan aquests dos futbolistes s'entenguin més i millor, al Camp Nou caldrà anar-hi amb pitet i disposats a disfrutar. El bon partit d'Henry per la banda esquerra i la ben tancada defensa dels de Caparrós van fer que Messi tampoc veiés camp lliure per intentar algun dels seus famosos eslàloms.

En la segona part, però, va voler agrair el gest de Guardiola de deixar-lo marxar abans d'hora amb la seva selecció per jugar l'importantíssim duel entre l'Argentina i el Brasil sentenciant-li la supercopa d'Espanya amb dos gols. El primer, després d'una preciosa jugada iniciada per Xavi que Ibrahimovic va seguir amb un primer toc brillant cap a Messi, que es va desfer fàcilment d'un defensa i va creuar la pilota davant la sortida de Gorka. El suec es podria convertir en un dels millors socis imaginables de Messi, ja que tots dos comparteixen llenguatge futbolístic. L'entesa entre aquests dos astres de la pilota ha de ser la principal arma del Barça aquesta temporada. El segon gol va ser gràcies a un penal que van fer a Alves. Sense Eto'o a la plantilla, queda claríssim que el llançador oficial dels penals és ell.

Amb l'Athletic rendit a l'evidència, Messi ja va poder gaudir de més espais per combinar amb els seus companys de davantera, i fins i tot hauria pogut acabar amb un trio de gols si no hagués fallat una ocasió molt clara després que Ibra li fes una assistència de gol. Fins al final del partit va continuar buscant agradar al públic amb les seves clàssiques jugades, però tampoc va voler fer sang d'un rival derrotat. Amb el primer títol a la butxaca, Messi es va reservar per a la propera cita de l'equip, divendres contra el Xakhtar en la final de la supercopa d'Europa. Segur que a Mònaco, com ahir al Camp Nou, l'argentí tornarà a deixar clar que és el número u.

LEO MESSI
Intervencions:
62
Passades de mèrit bones:
4
Passades de mèrit dolentes:
3
Pilotes recuperades:
4
Pilotes perdudes:
5
Faltes rebudes:
5
Xuts entre els tres pals:
3
Gols:
2 Dades facilitades per Carles Domènech, de la Transmissió d'en Puyal de Catalunya Ràdio


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.