Barça

El Barça arrenca la temporada amb una victòria a la Lliga (3-0)

Leo Messi mostra la seva millor cara marcant dos gols a l'Elx

Munir debuta a primera divisió amb un gol només començar la segona part

Els blaugrana juguen tota la segona part amb 10 homes per l'expulsió de Mascherano

El FC Barcelona de Luis Enrique s'ha estrenat a la Lliga amb una victòria davant l'Elx per 3-0. El davanter argentí Leo Messi ha estat l'autor de dos dels gols (41 i 62) i ha transmès molt bones sensacions en el primer partit oficial de la temporada. Però la novetat més destacada ha estat el gol de Munir El Haddadi, que ha marcat en el seu debut a la primera divisió (46).

Els blaugrana han arribat a la primera jornada amb les baixes de Neymar i Xavi, i l'absència del fitxatge estrella de la temporada, l'uruguaià Luis Suárez, que continua sancionat. A més, l'aparició d'un gat negre al mig de la gespa només començar el partit ha fet tremolar els culés més supersticiosos.

Però el de Rosario s'a preocupat de fer oblidar ben aviat les absències i també el seu discutit rendiment a l'anterior temporada. Un Messi motivat s'ha reivindicat des de bon principi protagonitzant les primers jugades d'atac i desequilibrant el joc.

També ho ha fet el jugador revelació del partit, Munir, que als 22 minuts ha enviat un xut al pal. Iniesta, Messi, Rakitic i Alves també han posat a prova el porter Tyton.

Però l'Elx ha aguantat els embats dels blaugrana fins que al minut 41, Busquets ha recuperat una pilota, l'ha passat a Messi i aquest ha marcat l'1-0.

Però just després el Barça s'ha quedat amb deu jugadors per l'expulsió de Mascherano, que ha fet una traveta a Rodrigues, que ja s'estava plantant sol davant Bravo.

La segona part ha començat amb una acció llampec del jove Munir –que ha marcat quatre gols a la pretemporada– que ha brillat en el seu primer partit oficial amb un gol al minut 46.

Els visitants no han pogut fer res durant la segona part sinó aguantar la pressió dels locals. No obstant això, Messi ha marcat el 3-0 al minut 62 i ha aconseguit el seu primer doblet de la temporada.

L'Elx torna del Camp Nou amb les mans buides i amb Jonathas lesionat al genoll.

Fitxa del partit

Barcelona (3): Bravo; Alves, Mascherano, Mathieu, Jordi Alba, Sergio Busquets, Rakitic, Iniesta (Sergi Roberto, m.78), Rafinha (Bartra, m.46), Messi i Munir (Pedro, m.67).

Elx (0): Tyton; Damián Suárez, Lombán, Pelegrín, José Ángel (Álvaro, m.54), Albacar, Mosquera, Pasalic (Adrián, m.80), Rodrigues, Coro (Fayçal, m.65) i Jonathas.

Gols: 1-0, m.41: Messi. 2-0, m.46: Munir. 3-0, m.62: Messi.

Àrbitre: Texeira Vitienes (Comitè Càntabre). Targeta groga a Pasalic (m.55). Expulsió amb vermella directa a Mascherano (m.44).

Partit jugat al Camp Nou davant 68.105 espectadors.