El Barça busca contra el Racing la finesa perduda

Inconformista, Guardiola vol que l'equip recuperi el seu perfil a Santander

Li preocupa la falta de velocitat de circulació i exigeix més precisió

Messi, que va capgirar el resultat l'any passat a El Sardinero, serà titular

Guardiola tastava i no acabava de trobar el punt ideal. El preocupava molt, perquè el plat és seu i li havia donat més d'una satisfacció. Però alguna cosa fallava. Hi faltava o hi sobrava un ingredient. Ahir mateix, la veu del gurmet va donar el seu veredicte: «Falta finesa.»

Detectar la mancança és només un primer pas. No és fàcil solucionar el problema quan es tracta de finesa. Dir finesa és parlar de la quinta essència del joc del Barça, perquè és a partir dels detalls que neix el millor del futbol blaugrana. En la velocitat de la circulació, els controls precisos, la mobilitat de tots els jugadors... Una sèrie d'automatismes que Guardiola considera que tenen una gran importància, una estructura que es desfà si un element desentona. El tècnic percep que es tracta de la rapidesa de la circulació de la pilota. I entén que tot té a veure amb l'inici agitat de la temporada, exigent a causa de les supercopes.

Pep pressiona els seus deixebles després que aquests completessin una de les millors primeres parts que es recorda del Barça, la del partit contra l'Atlético. «Podem jugar millor, ho hem de fer», va exigir ahir.

Probablement, la d'avui serà la primera jornada de la llarga persecució entre els blaugrana i els madridistes. Els cinc gols contra el Xerez van permetre al Real Madrid col·locar-se líder de la competició. Va ser una mena de desafiament des de l'estadística. En tot cas, inaugura el que s'entreveu que serà el duel que presidirà la competició per sobre de qualsevol altre protagonista.

El Barça té un record molt fresc de Santander. L'any passat perdia i va recórrer a Leo Messi, que va capgirar el resultat amb dos gols propis d'un futbolista únic. Ell solet va guanyar un partit que s'havia posat dificilíssim.

No s'espera menys avui. Guardiola buscarà fibra i recuperació amb Touré, que va descansar dissabte. Busquets podria substituir Keita, que encara no ha descansat. Iniesta no serà titular, però podria disputar tota la segona meitat. Pep insistirà amb els tres davanters titulars a dalt.

Juan Carlos Mandía, entrenador del Racing, ha passat la setmana treballant l'estratègia. Considera que és la situació ideal i més assequible per batre el temut Barça.

El Racing presentarà armes molt perfilades. La velocitat de Pedro Munitis al contraatac i l'acompanyament de Geijo, un davanter amb idea per assistir.

El Sardinero marcarà un pas més en la recerca de la perfecció que ha engegat Guardiola, un home que ho perdona tot, menys la falta de finesa.Racing: Toño; Pinillos, Morris, Henrique, Sepsi; Arana, Diop, Lacen, Serrano; Munitis i Geijo. Barça: Valdés, Dani Alves, Puyol, Txigrinski, Abidal, Touré, Xavi, Keita, Messi, Henry i Ibrahimovic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.