Futbol català

Tot són pèssimes notícies a Montilivi

Futbol. 2a divisió A. Quarta derrota del Girona a l'estadi, d'on ja s'han escapat 22 punts, i greu lesió de Dani Erencia, la setmana que s'ha posat el club en venda

En un partit sota zero, l'Almeria es va trobar amb un triomf que no es mereixia
Un gol a 12 minuts del final fulmina el Girona i el deixa en una situació gairebé límit

Si jo tingués un euro i em plantegés comprar el Girona, potser proposaria donar una paga i senyal de 20 o 50 cèntims i condicionaria l'operació a la permanència de l'equip a segona A, però això seria jugar a cavall guanyador i ser un aprofitat, perquè la categoria és el principal actiu del club. I pensar ara mateix que el Girona pugui estar la temporada vinent entre els 42 equips que integren la lliga de futbol professional és ser extremadament optimista després d'una altra jornada negra com la d'ahir, que va acabar amb una altra derrota a Montilivi (ja s'han escapat 22 punts de l'estadi) i amb la greu lesió del defensa Dani Erencia (la quarta de lligaments encreuats que ha assotat el Girona aquest curs, tot i que falten les proves definitives). Setmana rere setmana, es confirma allò que es diu que quan les coses van malament, encara poden anar pitjor.

Futbol sota zero

L'Almeria va furgar la ferida del Girona una tarda que només convidava a veure futbol assegut des del sofà de casa i amb la calefacció a tota màquina. Abrigats de cap a peus, els 4.387 valents que van decidir acostar-se a l'estadi no van poder driblar la fred ni celebrar una victòria del seu equip. De seguida es devien adonar de la mala elecció, ja que des que la pilota va començar a rodar ja es va veure que jugar a futbol al camp del Girona era pràcticament impossible. Pel vent, que va bufar amb força i amb constants canvis de direcció, però també pel terreny de joc, irregular i dur. I amb una sensació tèrmica de molts graus sota zero, el resultat que més s'ajustava a l'escenari hauria estat també el que hauria fet més justícia: el 0-0. Però el Girona no va esgarrapar ni aquest trist punt.

Decideix Juanma Ortiz

Repescat fa dues setmanes del Glasgow Rangers, l'interior de l'Almeria va fer la setmana passada en el temps afegit el 2-1 contra el Còrdova i ahir a Montilivi, quan faltaven 12 minuts per al final, va ser l'autor del 0-1 que va ensorrar les aspiracions del Girona.

Els gironins no es mereixien guanyar, però tampoc perdre. Van ser expeditius a darrere tot i que el rival, a banda d'Ortiz, venia amb una bala (Aleix Vidal), amb el pitxitxi (Ulloa) i amb el suec, que també en sol fer de les seves (Goitom). Marcos Tébar es va sentir a gust davant de la defensa i Dorca i sobretot Acciari van posar-hi intensitat. A davant, al Girona li van faltar moltes coses perquè la defensa de l'Almeria també jugava i perquè ahir baixar una pilota que venia enverinada pel vent i triangular sobre un camp dur com una pedra era d'una dificultat extrema. El 0-0 no hauria estat un mal negoci, però el 0-1 va ser com una punyalada.


GIRONA0


ALMERIA1

GIRONA: Dani Mallo, Luso, Dani Erencia (Moha, 60'), Rigo, Migue, Tébar, Dorca, Acciari (Óscar Díaz, 79'), Jandro, Coro i Goiria (Acuña, 67'). ALMERIA: Esteban, Rafita, Carlos García, Acasiete, Jakobsen, Verza, Corona, Juanma Ortiz, Goitom, Aleix Vidal (Bernardello, 82') i Ulloa (Pallarés, 90'). GOL: 0-1 (78') Juanma Ortiz. ÀRBITRE: Vikandi Garrido, del col·legi basc. T.G.: Cap. T.V.: Cap. PÚBLIC: 4.387 espectadors. MINUT A MINUT: 1' Rigo executa una falta al segon pal, on Dani Erencia, sol, remata de cap a les mans d'Esteban, ben col·locat. 4' Coro cedeix a Goiria, que després de resseguir la frontal etziba un xut amb la dreta que Esteban envia a córner amb dificultats. 6' Ulloa no arriba a una centrada des de la dreta de Rafita. 22' Rafita centra una falta i Goitom, sol, hi posa la cama i quasi sorprèn Mallo. La pilota es perd a prop de l'escaire esquerre de la porteria del Girona. 24' Jandro cau a dins l'àrea i reclama penal. La jugada l'havia iniciat Dorca amb una passada d'or a l'asturià, que va arrencar amb avantatge però es va veure superat en la cursa per Rafita. 33' Xut llunyà de Tébar amb l'esquerra fàcil per a Esteban, que bloca la pilota tot i un mal bot a dins l'àrea. 45' Córner que executa Jandro, i Dani Erencia, de cap, remata per sobre el travesser. 49' Corona executa un córner molt tancat i Mallo hi ha de posar la mà per evitar un gol olímpic. 56' Esteban intercepta un cop de cap de Dorca que anava cap a Goiria després d'una llarga acció d'atac del Girona. 65' Centrada des de la dreta de Juanma Ortiz que remata Goitom, i Mallo, ben col·locat, l'atura. 66' Un altre cop Dani Mallo bloca un xut des de la frontal de l'àrea d'Ulloa. 71' Ulloa no l'encerta en el control de la pilota quan s'hauria quedat absolutament sol davant Mallo. 78' Rafita s'emporta amb el cos un rebuig de Moha, guanya la línia de fons i la seva centrada enrere cap a Juanma Ortiz acaba amb un xut amb la dreta impossible per a Dani Mallo (0-1). 80' Falta de Jandro que remata de cap Luso i Esteban l'envia a córner. 81' Córner que llança Óscar Díaz i el cop de cap suau de Luso acaba a les mans d'Esteban. 83' Goitom cedeix a Ulloa, que engalta malament la pilota i es perd molt alta.

Tres canvis en l'onze respecte a Elx

Josu Uribe va introduir tres novetats en la formació del Girona respecte a la que va utilitzar fa vuit dies al Martínez Valero d'Elx. El tècnic va donar la titularitat a Dorca, Jandro i Goiria i va deixar fora de l'onze Ballini, Óscar Díaz i Benja. El garrotxí va jugar al costat d'Acciari, una mica davant de Marcos Tébar. L'asturià es va situar a l'extrem esquerre i Coro, que habitualment era la referència a dalt, va jugar a la dreta per deixar lloc a la darrera incorporació, Asier Goiria. Amb una convocatòria de vint jugadors, Josu Uribe va deixar sense inscriure en l'acta el migcampista Juanlu Hens i el juvenil Gerard Muñoz.

La llista ja presentava moltes sorpreses per omissió, després que divendres ja quedessin fora jugadors com ara Tortolero, Benja i Dani Nieto. Tampoc no van entrar-hi Gaizka Saizar, David Juncà (va jugar amb el filial), Yago Fernández ni Omgba, a banda dels lesionats David García, Ion Vélez i Richy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.