Futbol català

Un camp per restaurar

Futbol. 2a divisió B. Una vegada assolit l'ascens, l'Olot reclama una neteja de cara del camp municipal, que fa 58 anys que es va construir i en què no s'ha fet mai cap actuació a fons

Inaugurat fa 58 anys, si comparéssim dues fotografies del camp de la UE Olot, una feta el dia de l'estrena i una altra l'endemà de l'ascens a segona B, s'hi apreciarien ben poques diferències. Una, de ben evident, és que una fotografia seria en blanc i negre i l'altra, en color. I l'altra és que en la de color es veuria el deteriorament de què ha estat objecte el recinte a causa del pas dels anys, ja que no s'hi ha fet ni una sola actuació a fons pel que fa al manteniment.

Estructuralment, s'ha notat el pas del temps i també la despreocupació de l'Ajuntament. Les parets tenen esquerdes i forats; les graderies són l'evidència que fa temps que en aquest recinte no hi ha el més mínim manteniment; la llotja és indigna perquè els visitants s'hi sentin còmodes, a pesar dels esforços de la junta; la zona de premsa, ara que el club guanyarà quota mediàtica, és insuficient, i els vestidors són els mateixos allà on s'equipaven els jugadors fa més de 50 anys.

“Hi ha situacions que fan riure, per no dir pena”, exposa el president, Joan Agustí. Amb l'ascens a segona B, el màxim dirigent de l'Olot confia que finalment es dugui a terme un rentat de cara de la instal·lació: “No volem que l'Ajuntament faci bestieses, perquè correm el perill de gastar molts diners per fer coses inservibles. Només demanem que es plantegin una reforma perquè el camp pugui aguantar uns quants anys més amb dignitat.” Tot i que a Agustí li agradaria una actuació que fes el camp més confortable, es conformaria amb alguns aspectes bàsics: “Necessitem unes mínimes mesures higièniques i de seguretat, i una sala de formació que es pogués reconvertir en sala de premsa”, reivindica.

El camp necessita reformes perquè pugui aguantar amb dignitat
Joan Agustí
PRESIDENT DE LA UE OLOT
Som un club humil i no hi volem cap luxe, però sí unes mínimes mesures d'higiene i de seguretat
Venir a treballar amb aquestes instal·lacions et desanima. Per això té tant mèrit que la gent hi vulgui ser

El Vila-real, un primera divisió, visitarà Olot el 24 de juliol

El Vila-real, equip que acaba d'ascendir a primera divisió, serà una de les atraccions que visitaran el camp de l'Olot aquest mes de juliol. L'equip de la Plana, que ha retornat a la màxima categoria juntament amb l'Elx i l'Almeria, aprofitarà l'estada que fa a Torremirona per jugar al municipal garrotxí, possiblement el dia 24. Tot just farà un parell de dies que Edu Vílchez tindrà la plantilla al complet, ja que la previsió inicial és que el bloc de jugadors que han assolit l'ascens a segona B i que continuïn a la plantilla tinguin vacances fins al dia 22, que serà quan s'incorporaran als entrenaments. En canvi, els nous fitxatges de l'Olot s'hauran posat a les ordres d'Edu Vílchez una setmana abans, el dia 15 de juliol. Ahir hi va haver una primera cimera per determinar les funcions de l'àrea esportiva, en què, a banda de l'entrenador i el president, també mantindran el pes en les decisions homes com ara Àlex Terma i Dionís Cros. La idea, segons va revelar Terma, és que l'equip conservi l'esquelet que ha dut el club a segona B per primera vegada en la seva història: “El nostre desig és que els jugadors que han donat identitat a aquest equip continuïn entre nosaltres”, va explicar Terma. El club ha de parlar-hi entre aquesta setmana i la vinent, tot i que paral·lelament també es posarà fil a l'agulla en la confecció de la plantilla, que s'apuntalarà per evitar que l'equip pagui la inexperiència en la categoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.