BÀSQUET / EUROLLIGA

El febrer fa pujada

Màxima exigència per al Regal, que es juga dos títols en 20 dies

El Panathinaikòs, però, també té un calendari dur a Grècia

La magnífica temporada que està duent a terme el Regal FC Barcelona, amb un 18-2 en l'ACB i un 11-1 a Europa trobarà, en aquest mes de febrer i després de la derrota dimecres a Belgrad, al primer pic important del curs. De fet, serà el més rellevant perquè els de Xavi Pascual jugaran, ara sí, partits sense retorn, enfrontaments que tant en l'Eurolliga com en la copa no tindrien solució en cas de derrota –fet que, fins ara, no ha passat.

Això sí, a la quasi immaculada trajectòria dels blaugrana i al sòlid joc mostrat, hi ha un altre argument per pensar en positiu i que en aquest cas, i centrant el tema en l'Eurolliga, juga a favor del Regal. I és que, tot i jugar una competició com la grega, el Panathinaikòs veurà com, enmig de l'eliminatòria contra el Barça, es juga el primer lloc en la fase regular. Començant per demà, quan visita la pista del quart classificat, el Panellinios (9-5), i, abans de rebre el Regal, jugant contra el tercer, el Maroussi (12-2). I sense temps per reflexionar, visitant la pista de l'Olympiacòs, que com els d'Obradovic tenen un 13-1 de balanç i amb els quals es jugaran pròpiament el primer lloc.

Problemes.

A banda d'això, i per bé que a un campió i especialment a un com aquest no se'l pot enterrar mai, el cert és que les sensacions que han transmès els d'Obradovic fins ara no són les millors. Malgrat que el seu tarannà ha estat, tradicionalment, el d'anar de menys a més, enguany sembla més una qüestió d'imposició que no pas de convicció. Les lesions han afectat o afecten membres importants de la rotació –Batiste, Diamantidis, Jasikevicius i Tsartsaris–, i un jugador com Spanoulis –MVP en la final a quatre del curs passat– està jugant lesionat per imposició del calendari. Per això i perquè Jasikevicius es comporta, actualment, com un exjugador en actiu. Un home a qui Obradovic va treure la fitxa en la lliga grega per fer lloc a Marcus Haislip i que, en l'Eurolliga, ha estat utilitzat en cinc de set partits possibles –per exemple, contra el Maroussi no va jugar.

ELS CALENDARIS

Regal FC Barcelona
avui
DKV - Regal FCB
11/02
Regal FCB - Panathinaikòs
14/02
Regal FCB - Estudiantes
18/02
Regal FCB - Cajasol (copa)
20/02
Semifinal copa ?
21/02
Final copa ?
25/02
Panathinaikòs - Regal FCB
28/02
Cajasol - Regal FCB
Panathinaikòs
demà
Panellinios - Panathinaikòs
11/02
Regal FCB - Panathinaikòs
14/02
Aris - Panathinaikòs
17/02
Panathinaikòs - Maroussi
25/02
Panathinaikòs - Regal FCB
28/02
Olympiacòs - Panathinaikòs

EL TOP 16

Equip Vic. PP PJ PF PC
Partizan 2 0 2 131 125
Regal Barça 1 1 2 145 136
Maroussi 1 1 2 149 157
Panathinaikòs 0 2 2 137 144
(10-02-10)
Maroussi - Partizan Regal Barça - Panathinaikòs
(24-02-10)
Partizan - Maroussi Panathinaikòs - Regal Barça
(03-03-10)
Maroussi - Regal Barça Partizan - Panathinaikòs
(10-03-10)
Regal Barça - Partizan Panathinaikòs - Maroussi

Obradovic: «Com hem fet en el passat, podem trobar solucions»

Zeljko Obradovic es referia, després de perdre contra el Maroussi aquest dijous passat, al Top 16 de la temporada 2005/06, quan el seu equip va començar la darrera fase de grups amb un 0-3 –situació amb què es trobarà l'equip verd en cas que no venci dijous vinent al Palau– i va acabar classificant-se com a primer de grup. En aquella temporada –Lakovic jugava en uns verds en què també hi havia Diamantidis, Spanoulis, Batiste i el lesionat Tsartsaris–, els actuals defensors del títol estaven enquadrats en un grup juntament amb l'Efes Pilsen, el Benetton i el Cibona. Van perdre contra els croats (72-70), els italians (76-69) i els turcs (73-76), però per diferències mínimes, igual com ha estat fins ara: 59-64 contra el Partizan i 80-78 contra el Maroussi. En les tornades, però, els grecs, que en aquella edició van perdre els quarts contra el Tau en el desempat a l'OAKA, no van fallar: 88-69 al Cibona, 55-66 a l'Efes i 81-70 al Benetton.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.