Barça

Per què no em dius que sí?

El club i l'entrenador comunicaran avui si Pep Guardiola continua o no a la banqueta del Barça. Rosell i Guardiola es van reunir dimecres i el tècnic va dir que volia marxar. El president el va mirar de convèncer oferint-li tot

Avui, 27 d'abril del 2012, serà un d'aquells dies que passaran a la història del FC Barcelona. Avui es farà oficial si Pep Guardiola, el millor entrenador de la història d'aquest centenari club, continua guiant les regnes del millor equip de tots els temps del futbol o dóna per acabat el seu cicle com a entrenador del club que porta al cor.

I si no hi ha cap canvi d'última hora, tot sembla indicar que el barcelonisme es quedarà sense qui ha estat el seu referent els últims quatre anys. Això es desprèn de tots els moviments, trobades i trucades que s'han produït des de dimarts, després que el Barça fos eliminat de la lliga de campions pel Chelsea i Guardiola afirmés que ja tocava prendre una decisió.

Després de parlar amb el seu inseparable Tito Vilanova, Guardiola es va reunir amb el president, Sandro Rosell, poques hores després del partit contra el Chelsea. La trobada no va transcendir, però Ona FM va descobrir que s'havia produït a primera hora del matí al domicili particular del tècnic català. A més de Guardiola i Rosell, també hi van assistir el director esportiu, Andoni Zubizarreta, i el vicepresident de l'àrea esportiva, Josep Maria Bartomeu.

La trobada va durar unes tres hores, i Guardiola va comunicar al president que no volia renovar el seu contracte perquè considerava que el seu cicle a la banqueta del Barça havia acabat i que no es veia amb les forces necessàries de continuar traient el màxim rendiment a aquesta plantilla que ja ho ha guanyat tot.

Guardiola coneix com ningú aquest club. Ell va viure en primera persona el final del dream team i no vol que aquella situació es repeteixi. El tècnic català també ha patit un desgast molt important des que es va fer càrrec del primer equip, sobretot en els dos últims anys, des que José Mourinho va aterrar al Real Madrid. Guardiola també ha viscut de molt a prop situacions greus molt importants que l'han fet reflexionar, com la malaltia del seu gran amic i ajudant Tito Vilanova i també la del francès Éric Abidal.

En la llarga trobada, Rosell va tractar de convèncer Guardiola. El president desitja la continuïtat del tècnic i estava disposat a fer tot el que calgués perquè el no es convertís en un sí. Els diners no havien de ser un problema ni tampoc la durada del contracte. Rosell sempre ha volgut que el tècnic renovés per més d'una temporada, però ha estat sempre disposat a signar el contracte amb què Guardiola es trobés més còmode. A més, accedia a donar-li tot el suport en les decisions que s'haguessin de prendre en la configuració de la plantilla de la temporada vinent, tenint en compte que algunes d'aquestes podien ser traumàtiques i afectar algun dels futbolistes que ho han guanyat tot en aquestes últimes quatre temporades.

La reunió va acabar sense cap acord. Això sí, les dues parts van decidir que la decisió no es podia dilatar i que es faria oficial avui. Rosell va quedar pendent d'una trucada que confirmés la negativa a continuar o, al contrari, d'un canvi final de decisió després de tot el que s'havia parlat a casa de l'entrenador del Barça.

Ahir no es va produir cap reunió més entre el president i l'entrenador, però sí que hi va haver altres moviments. Guardiola va demanar que no es produís cap tipus de filtració perquè volia ser ell personalment qui comuniqués a la plantilla la seva decisió final. Guardiola creu que els jugadors amb els quals ha compartit tants bons moments i també alguns de dolents mereixen saber la seva decisió per boca seva. El tècnic es trobarà amb els seus homes, que han gaudit de dos dies de festa després del partit contra el Chelsea, aquest matí per començar a preparar l'enfrontament contra el Rayo Vallecano i abans de la sessió serà quan els futbolistes, que tantes vegades han demanat la continuïtat al seu entrenador, coneguin la decisió final.

Alguns, però, ja la van conèixer ahir. Perquè Guardiola va creure oportú reunir-se amb els capitans del primer equip i fer-los saber la seva decisió per tot el que representen i per les moltíssimes coses que han viscut junts aquestes quatre últimes temporades.

Ahir ho van saber els capitans i aquest matí ho sabran la resta de futbolistes. Serà després quan el club comuniqui de manera oficial la decisió. A causa de la importància de la notícia, històrica per al club i molt important per al futur més immediat de l'entitat, està previst que després de l'entrenament Sandro Rosell faci una roda de premsa, en principi acompanyat de Pep Guardiola. En principi, si no hi canvis d'última hora, per anunciar l'adéu del tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.