Educació

El futur, en tres dies

Els joves busquen en les PAU la nota que els permeti accedir a la carrera desitjada

Confien en un canvi de la conjuntura econòmica

La Clara, del col·legi La Salle de Girona, ho tenia clar: els nervis els havia passat el dia abans a casa, però ahir va anar a fer les proves pensant que ja no hi havia marxa enrere. “El que hagi de ser, serà”, va dir. I l'Oriol i en Kevin, de l'IES Sa Palomera de Blanes, van fer front al primer dia de la selectivitat força tranquils. “És veritat que hi ha gent que està força nerviosa i es queixa de mal de panxa. Però jo ho tinc clar: hem estudiat i ens hem preparat; venim aquí i fem el que sabem i ja està”, va dir l'Oriol. I en Kevin afegia que havia estat més “fotut” haver de matinar per desplaçar-se des de Blanes a Girona –es van llevar a les 6 del matí– que no pas el fet de presentar-se a les PAU.

El cert que és entre els 2.737 alumnes gironins matriculats per fer els exàmens hi havia de tot i per a tots, amb nervis o sense, era una experiència completament nova en què, a més de superar les proves –que també–, la majoria el que volen és treure una nota que els permeti accedir a la carrera universitària desitjada. En aquest sentit, la Clara explica que vol estudiar administració i direcció d'empreses a la Pompeu Fabra i la Maria, també de la Salle, vol optar pels estudis d'enginyeria industrial, si és possible, també a Barcelona. L'Oriol diu que si arriba a la nota farà biologia, ”a pesar que ja sabem que el país està com està, però cal mirar endavant”, mentre que en Kevin es debat entre les carreres de psicologia i d'economia. I, tot i tenir com a preferència anar a estudiar a Barcelona, “si econòmicament no és possible”, considera com una altra molt bona elecció quedar-se a estudiar a Girona. Tots dos confien que, quan hagin acabat els estudis, el pitjor de la crisi hagi passat i puguin encarar el futur laboral amb esperança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.