Societat

Més polèmica per la reforma de la propietat intel·lectual

Algunes entitats denuncien la generalització del cànon

El sector dels videojocs es mostra esperançat

L'avantprojecte de reforma de la llei de la propietat intel·lectual, aprovat divendres passat pel Consell de Ministres, no passa desapercebut. Veus de diferents sectors s'alcen per mostrar-hi el seu rebuig. Aquest és el cas de l'Associació d'Usuaris de Comunicació, que denuncia que suposa “la mort de la còpia privada”, ja que “il·legalitza pràctiques d'accés als continguts que fins ara estaven permeses”. I és que l'avantprojecte considera que la còpia privada és la que realitza una persona física per a un ús privat sense ànim de lucre, que no pot ser utilitzada col·lectivament i, hi afegeix, que el copista i l'usuari que copia han de ser la mateixa persona.

Una altra de les queixes és que, segons assenyalen les entitats de gestió, la reforma “perjudicarà greument els ciutadans i beneficiarà les multinacionals”, ja que suposarà que “tots els ciutadans estiguin obligats indirectament i injustament a indemnitzar un perjudici que ells no han causat”. Una opinió que comparteix l'Associació d'Internautes, que assegura que, “en comptes d'intentar adaptar el progrés a la realitat, s'adapta el progrés a un concepte purament lucratiu”. En canvi, la patronal del videojoc confia que la nova mesura “solucioni problemes que fins ara no s'han resolt” i valora positivament que la Comissió de la Propietat Intel·lectual tingui “més atribucions i capacitats”.

LA FRASE

L'avantprojecte il·legalitza pràctiques d'accés als continguts que fins ara estaven permeses
Associació d'Usuaris de Comunicació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.