Societat

gastronomia

Les jornades de l'arròs de Lloret de Mar volen atreure el turisme francès

Es faran campanyes de promoció adreçades al sud de l'Estat francès

La mostra gastronòmica es farà tot el maig i hi participaran 33 restaurants

La tret­zena edició de les Jor­na­des Gas­tronòmiques de l'Arròs de Llo­ret de Mar se cele­brarà de l'1 al 31 de maig amb l'objec­tiu d'atreure el turisme francès. Més enllà de les cam­pa­nyes de difusió adreçades al con­junt de Cata­lu­nya, enguany es vol poten­ciar el públic francès. Es farà mit­jançant diver­ses vies. Una de les quals serà una cam­pa­nya adreçada espe­ci­al­ment al sud de l'Estat francès, a través del cen­tre de pro­moció turística que la Gene­ra­li­tat té en aquest ter­ri­tori. S'estan lli­gant també acords amb dues emis­so­res de la regió, que sor­te­ja­ran caps de set­mana a Llo­ret de Mar en el marc de les jor­na­des de l'arròs. “Era interes­sant apli­car a l'Estat francès la cam­pa­nya de pro­moció”, va afir­mar Enric Dotras, pre­si­dent del Gremi d'Hos­ta­le­ria de Llo­ret. Dotras va remar­car el fet que les jor­na­des gas­tronòmiques es facin el maig, un mes “amb diver­ses fes­ti­vi­tats a l'Estat francès”.

Més enllà de la importància en matèria gas­tronòmica, les jor­na­des de l'arròs tenen un doble com­po­nent que els fa impor­tants. “Millo­rar la imatge de Llo­ret i allar­gar la tem­po­rada”, tal com va expli­car Cve­to­mir Cekov, nou pre­si­dent de l'Asso­ci­ació de Bars i Res­tau­rants de Llo­ret. En aquesta línia es va expres­sar Jordi Oro­bitg, tinent d'alcalde de Turisme, que va remar­car la diver­si­fi­cació de l'oferta que suposa el turisme gas­tronòmic: “Llo­ret no pot estar enca­se­llat, com ho està de forma injusta, en un seg­ment específic de l'oferta.”

LA FRASE

Hi ha hagut voluntat de participació malgrat la crisi econòmica: igualem el rècord de l'any 2011
Romà Codina
Alcalde de Lloret de mar

LA XIFRA

33
Restaurants i hotels
participen a les jornades gastronòmiques, una xifra que iguala la del 2011.

Trenta-tres restaurants participants

En aquesta edició, hi participen 33 restaurants i hotels de Lloret de Mar, una xifra que iguala el rècord del'any 2011, quan les jornades de l'arròs es feien conjuntament amb els del peix de l'art. L'alcalde, Romà Codina, va destacar “la voluntat de participació malgrat la crisi econòmica”. Els menús ofereixen una oferta diversificada i preus d'entre 24 i 58 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.