Opinió

A la tres

Cap a la immunitat

“El serial judicial intentant excloure de les llistes els exiliats avança la interessant pel·lícula si són elegits

L’independentisme català s’ha convertit en una pedra a la sabata... més aviat un roc a la sandàlia de l’Estat espanyol, que no para d’airejar el seu dèficit democràtic. L’Estat s’esforça i es gasta fons públics per fer veure arreu del món i a Espanya mateix que la justícia és equànime; les lleis, proporcionades, i la seva aplicació, justa. Però els jutges i la Junta Electoral Central es desacrediten sols. El serial judicial amb l’intent de declarar la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí inelegible exemplifica quants nervis generen en l’Estat els exiliats i les seves legítimes actuacions en defensa de les llibertats i de denúncia de la repressió.

La Junta Electoral va voler fer massa el viu, vist que fins ara les seves ingerències en la campanya de les generals li havien atorgat un protagonisme inesperat. Van aprofitar per atribuir-se que ells sí que havien pogut aturar Puigdemont, un intent generalitzat a l’Estat que practiquen tant els agents que declaren al Suprem com partits com ara el PP, Vox i Cs. No els importava gaire forçar la normativa, ja que els cossos de seguretat de l’Estat, el Tribunal Suprem i l’Audiencia Nacional fan el mateix quan es tracta de barrar el pas a l’independentisme.

Els tribunals contenciosos de Madrid van llançar la pilota enlaire, entre d’altres, per evitar el ridícul extrem de tres sentències diferents. El Suprem dictamina sobre el fons per evitar-ho, però la gràcia que els ha fet, als magistrats, haver de tornar del llarg pont de maig per la inhibició d’altres. I més desacreditats han quedat en aclarir que no els corresponia resoldre-ho, però gairebé dicten jurisprudència per avançat. En la resolució admeten les “molt especials circumstàncies” del cas. Ara s’adonen de la situació anòmala que viuen Catalunya i l’Estat!

La breu sèrie ens ha avançat com d’interessant serà, i com molestarà l’Estat, la pel·lícula de l’elecció dels exiliats. La defensa de la seva immunitat com a europarlamentaris, la possibilitat que Puigdemont torni per recollir l’acta d’eurodiputat... quin guió per a una coproducció europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.