Editorial

EDITORIAL

El PP es vol torejar el Parlament

El debat identitari que va decidir impulsar el PP per distorsionar la discussió sobre la prohibició de les curses de toros a Catalunya es trasllada a la capital de l'Estat, on els populars han obert una nova batalla política recoberta de legalitat jurídica per tombar en altres instàncies allò que democràticament aprova el Parlament, dipositari de la voluntat del poble català. Una nova ofensiva que evidencia, un cop més, que el Partit Popular s'ha instal·lat decididament en el nacionalisme espanyol més populista, més excloent i més anticatalà.

El rendiment electoral que pot treure la dreta espanyola a base d'atiar les baixes passions anticatalanes segurament no serà menor, però el ridícul que estan fent en l'Europa civilitzada és monumental. Afortunadament per a Catalunya, el cas de la prohibició dels toros s'ha internacionalitzat amb prou cobertura mediàtica perquè a la resta del món s'hagi pogut copsar la veritable naturalesa del que s'estava discutint al Parlament català. És cert que la majoria de mitjans de fora del nostre país (exceptuant els mitjans espanyols) han contextualitzat el cas en el marc de l'estira-i-arronsa entre Catalunya i Espanya. Però no és menys cert que en aquests països la protecció dels animals i l'aversió a la violència gratuïta estan prou arrelades per –majoritàriament, i en alguns casos de manera desacomplexada– aplaudir la prohibició catalana i fins i tot qualificar-la de triomf contra la barbàrie.

La reacció espanyola ha estat, curiosament, la més polititzada i patriòtica de totes, carregant les tintes passionals en un debat que a Catalunya, dintre de tot, s'havia portat no sense brots d'apassionament però sempre amb una certa racionalitat. Les conseqüències de les argúcies legals del PP són imprevisibles, però no fan gaire bona espina tenint en compte el to directament tavernari que estan adoptant els dos grans partits espanyols i que evidencia encara més la diferència entre Catalunya i Espanya si més no en el to.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.