Articles

Comprar opinions a preu de bitllet de bus

D'Avui.cat

Mentre els conductors d'autobús de Barcelona continuen amb la seva convocatòria de vaga, ara per als dijous que queden de març, TMB ha anunciat que retornarà els diners dels viatges no consumits de les targetes amb data de caducitat. Mentre els treballadors continuen fent ús legítim d'un dret que crea tot tipus d'incomoditats als ciutadans, l'empresa opta per fer un gest cap els usuaris.

A la notícia que ha publicat l'AVUI.CAT sobre aquest tema s'hi pot llegir un comentari que considera aquesta maniobra de TMB com una "estratègia" per "comprar l'opinió del ciutadans a favor de l'empresa". És complicat i atrevit pretendre saber quina és exactament l'opinió dels ciutadans. Probablement els ciutadans estiguin dividits entre els que accepten la vaga i els que n'estan farts. Però en cap cas crec que l'opinió dels ciutadans pugui ser comprada per un retorn de diners als quals, amb tota justícia, hi tenen tot el dret.

Tant l'empresa com els vaguistes intenten fer-se seus els usuaris i utilitzen totes les estratègies que tenen a l'abast, però al capdavall, un autobús no és més que un transport públic. Els usuaris, em sembla, decidiran la seva simpatia cap a un o altre bàndol en la mesura que les seves necessitats de transport en resultin afectades, no per que els tornin uns diners que són seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.