Societat

TMB retornarà els viatges no consumits durant la vaga dels conductors d'autobús de les targetes amb caducitat

Les cinc jornades de vaga de conductors d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha suposat una pèrdua de 2,5 milions de validacions o viatges. Algunes d'aquestes validacions perdudes, unes 750.000, haurien passat a fer-se a través de la xarxa de metro, que ha vist incrementada la seva afluència entre un 10% i un 12%, segons un comunicat de TMB.

L'empresa ha informat que "per evitar perjudicis" als usuaris que fan servir títols multiviatge amb un límit de validesa temporal (T-50/30, T-Familiar, T-Mes, T-Trimestre i T-Jove) han previst "mecanismes de compensació individualitzats".

Els titulars d'aquestes targetes o abonaments les podran presentar, un cop exhaurit el període de validesa, als Centres d'Atenció i Informació al Client de TMB per rebre una compensació en format de targeta amb els viatges que no s'han pogut consumir.

Mantenen la convocatòria
Els conductors d'autobusos de Barcelona mantindran la convocatòria de vaga fins que l'empresa no s'assegui a negociar. Faran vaga els propers tres dijous de març, els dies 13, 20 i 27. Així ho han decidit en l'assemblea que s'ha celebrat aquest migdia, a la qual han assistit uns 300 treballadors, representants de tots els sindicats, fins i tot de CCOO i UGT, segons Josep Garganter, de CGT.

Després d'aquests tres dies, si les coses no han canviat, els treballadors es tornaran a reunir en assemblea i es decidirà si fan vaga indefinida.

Fonts de la UGT, un dels sindicats majoritaris, titllen la CGT i Actub de trencar la unitat sindical, fet que nega Garganter quan diu que les aturades no són una lluita sindical sinó una lluita "de tots els conductors".

Per la seva banda, TMB es continua negant a començar cap tipus de converses mentre la vaga continuï, i informa que s'han sabotejat una cinquantena de vehicles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.